Παππάς: Κρίση πανικού θα πιάσει τα στελέχη της ΝΔ με τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός

«Αν τα στελέχη της ΝΔ τα έχει πιάσει άγχος με τη μη μείωση του αφορολόγητου, τα επόμενα 24ωρα -με τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και θα είναι τόσο θετικά- θα τα πιάσει κρίση πανικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων όλα εκείνα για τα οποία προσπαθούν να πείσουν ορισμένα κέντρα της διαστρέβλωσης κι όχι της ενημέρωσης για το τι συμβαίνει. Τα μηνύματα από τις συγκεντρώσεις είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σε ομιλία του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Βόλο.

Προσερχόμενος στην εκδήλωση ο υπουργός αναφέρθηκε στον αρχηγό της ΝΔ και είπε ότι «αντιμετωπίζουμε τον κ. Μητσοτάκη με κατανόηση. Έχει εξελιχθεί σε Νοστράδαμο της οικονομίας και της πολιτικής. Προβλέπει συνεχώς καταστροφές που δεν έρχονται κι αλλάζει συνεχώς αντιπολιτευτικές ιστορίες και ψέματα κάθε δύο μέρες. Έχει να αντιμετωπίσει μία πραγματικότητα που διαψεύδει όλα όσα είχε υποσχεθεί. Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, οι δημοσιονομικές δυνατότητες έχουν αυξηθεί και τα θετικά μέτρα αυξάνονται και θα πολλαπλασιάζονται. Ο ελληνικός λαός περιμένει δικαίως να γευτεί τους καρπούς των προσπαθειών. Αν αντιτίθεται (ο κ.Μητσοτάκης) στα θετικά μέτρα να τα καταψηφίσουν κι όχι να γυρνάνε γύρω γύρω από τον εαυτό τους. Ο λαός απαιτεί σοβαρότητα και συζήτηση επί της ουσίας, όπως και (η αντιπολίτευση) να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων”.

Ερωτηθείς ο κ.Παππάς για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είπε ότι «είναι εντυπωσιακό ότι προκαλείται αυτή η συζήτηση από μία παράταξη που βαρύνεται με σωρεία σκανδάλων, όπως της “Νovartis”, του γεγονότος ότι (ο αρχηγός της) κάλυπτε μέχρι πρότινος στενό του συνεργάτη που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο. Ο αρχηγός της ενισχύει ανοιχτά τον οικονομικό οικογενειακό του προϋπολογισμό από εξωχώρια εταιρεία , της οποίας αρνείται να μας πει τον ιδιοκτήτη. Θα πασχίζουν με κατασκευάσματα να βγάλουν τις δεδομένες καταστάσεις από τα μάτια του κόσμου. Όμως ο κόσμος δεν ξεχνά ότι αυτοί που ζουν τη ζωή του ζάμπλουτου έχουν πρόβλημα όταν μη προνομοιούχοι παίρνουν 50 ή 100 ευρώ το μήνα και γι’ αυτό το γεγονός ο κόσμος θα εκφράσει τη γνώμη του στην κάλπη».

Ο Νίκος Παππάς όταν ανέβηκε στο βήμα υπενθύμισε στο πυκνό ακροατήριο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Βόλου ότι χάρη στις επίπονες προσπάθειες της κυβέρνησης «η χώρα ξαναστέκεται στα πόδια της, ξαναβρήκαν δουλειά 400.000 άνθρωποι, 2.500.000 επιπλέον έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, 15.000 προσλήφθηκαν στην υγεία, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και προχωράμε. Για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση και μετά είναι τόσο τακτοποιημένα και σε τάξη τα οικονομικά της χώρας και μάλιστα σε βαθμό που υπάρχει και κομπόδεμα. Θα πάθουν κρίση πανικού οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, μόλις ο πρωθυπουργός ανακοινώσει τα θετικά οικονομικά μέτρα».

Ο υπουργός είπε για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι «ο πιο αποτυχημένος διοικητής της Τράπεζας είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, που επέμενε να πάμε στην προληπτική γραμμή πίστωσης και ευτυχώς που δεν τον ακούσαμε».

Της ομιλίας του Νίκου Παππά, προηγήθηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες-τοποθετήσεις εν όψει των ευρωεκλογών από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και ιστορικό του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού Βλάσση Αγτζίδη, τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Παναγιώτου, μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών “Γέφυρα” και τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο, μέλος της Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Πηγή φωτογραφίας: magnesianews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ