Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας με τη στήριξη στον Πολάκη έκανε εσωκομματική επίδειξη δύναμης

«Είναι η πρώτη φορά που και εγώ ανησυχώ. Βλέπω μία κλιμάκωση που εξηγείται από το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Κάτι μου λέει ότι ο Ερντογάν θέλει δια κάποιας επιθετικής κίνησης να φέρει τους αμερικάνους στο τραπέζι με διαφορετική βάση συζήτησης. Αυτό ενέχει το μεγάλο ρίσκο να προχωρήσει σε κάποια κίνηση ιδιαίτερα ανάμεσα στα χωρικά ύδατα που σήμερα έχει δεσμεύσει, η οποία θα φτάσει στο επίπεδο μίας πρόκλησης πολύ μεγαλύτερης από τις συνήθεις» δήλωσε στην εκπομπή “Ακραία Φαινόμενα” στον ΣΚΑΙ, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Ερωτώμενη για το αν η πρόκληση αυτή θα «περιοριστεί» σε αυτή την περιοχή ή αν μπορεί να αφορά και το Αιγαίο η πρώην υπουργός σημείωσε: «Δεν το πιστεύω ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει κάτι διαφορετικό (στο Αιγαίο). Δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει αλλά εκεί που είναι έχει ήδη ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να “δέσουμε” πολύ καλά τις συμμαχίες μας. Είναι κάτι που ελπίζω ότι γίνεται. Είμαστε σε μία πολύ καλή φάση με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Έχουμε καλούς συμμάχους με την έννοια ότι το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Κύπρος είναι μία άμυνα για την Ελλάδα. Δεν χρειάζονται σπασμωδικές κινήσεις. Έχω κάνει πολλές φορές κριτική και έχω πει ότι δυστυχώς επί τέσσερα χρόνια οι σχέσεις με την Τουρκία αφέθηκαν στην τύχη τους. Δεν είχαμε σοβαρή στρατηγική έναντι της Τουρκίας. Δεν είχαμε ούτε μεσοπρόθεσμη ούτε μακροπρόθεση στρατηγική. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε καν πως λειτουργεί η Τουρκία».

Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ακόμα πως η Τουρκία έχει οικονομικά προβλήματα και δεν πρόκειται να «παίξει» στο Αιγαίο. «Στα χάλια που έχει η τουρκική οικονομία σήμερα δεν πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα παίξει στο Αιγαίο. Διότι καταλαβαίνετε μια οποιαδήποτε κρισούλα στο Αιγαίο τι σημαίνει αυτό για τον Τουρισμό», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Βουλή θεσμικό πεδίο αντιπαράθεσης»

Σε σχέση με το ντιμπέιτ που ζητά ο Πρωθυπουργός από τον πρόεδρο της ΝΔ η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Τώρα δεν έχει ντιμπέιτ; Έχει τρεις μέρες ντιμπέιτ. Έχει κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαράντα ντιμπέιτ με τον Τσίπρα στη Βουλή. Από αυτά τα σαράντα ντιμπέιτ κάθε φορά έβγαινε ο Τσίπρας και έλεγε τον έλιωσα κλπ. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Κυριάκος του ρίχνει δέκα μονάδες στη δημοτικότητα, ότι η Νέα Δημοκρατία ρίχνει διψήφιο στον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς τον κέρδισε; Και κερδισμένος και χαμένος ταυτόχρονα; Γίνεται;»

«Μέχρι τις ευρωεκλογές η Βουλή είναι ανοιχτή. Και όσο η Βουλή είναι ανοιχτή είναι το θεσμικό πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών ηγετών. Μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές θέλει ένα ντιμπέιτ ο κ. Τσίπρας; Θέλει πέντε; Θα τα έχει», σημείωσε.

«Ο Τσίπρας με τη στήριξη στον Πολάκη έκανε εσωκομματική επίδειξη δύναμης»

«Είναι καλό νέο ότι έχω δύο γερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι μου (σ.σ. Σταθάκη και Πολάκη). Το πρόβλημα το έχει εσωτερικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ με βάση όλες τις προβλέψεις θα εκλέξει τρεις βουλευτές στους τέσσερις», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Έπειτα εκτίμησε πως ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε ο κ. Τσίπρας στον κ. Πολάκη «έστειλε ένα μήνυμα ότι στηρίζει τον κ. Πολάκη και έναντι του κ. Ξανθού και έναντι του κ. Σταθάκη».

«Ο κ. Τσίπρας ταυτίστηκε με το πολιτικό ήθος του κ. Πολάκη», συμπλήρωσε.

Εκτίμησε τέλος πως ο κ. Τσίπρας «δια της στηρίξεως στον κ. Πολάκη έκανε μία εσωτερική, εσωκομματική επίδειξη δύναμης, έκανε τσαμπουκά»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ