Κούλογλου στον Realfm 97,8 για Βενεζουέλα: Μόνο στην Ελλάδα είδα κάποιους νοσταλγούς της δικτατορίας να θυμούνται την “εθνοσωτήριο επανάσταση”

«Στη Βενεζουέλα έγινε μια αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος. Έτσι το αντιμετωπίζουν όλα τα μέσα διεθνώς. Μόνο στην Ελλάδα είδα κάποιους να γράφουν για “στρατιωτική εξέγερση’, και κάποιους νοσταλγούς της δικτατορίας να θυμούνται την ‘εθνοσωτήριο επανάσταση’», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 στην εκπομπή με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τη Στεφανία Κασίμη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Μαδούρο τα έχει κάνει θάλασσα στην οικονομία και ότι αντιμετώπισε – βίαιες – διαδηλώσεις με βίαιο και αυταρχικό τρόπο. Όμως, ο Μαδούρο είναι ένας εκλεγμένος πρόεδρος και αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Βενεζουέλα είναι πολύ λιγότερες από ότι στην Τουρκία για παράδειγμα που υπάρχουν εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές. Κανείς δεν ζητάει να ανατραπεί με πραξικόπημα ο Ερντογάν, ούτε και έχει υποστηρίξει κανείς πραξικόπημα εναντίον του. Στην Βενεζουέλα πρέπει να κρατήσουμε μια στάση που να βοηθήσει τις δυο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι και να βρουν μια διέξοδο από την κρίση. Όμως με αυτά που γίνονται στην Δύση, είναι σαν να ωθούμε μια χώρα στην αιματοχυσία», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την δήλωση Μητσοτάκη ότι τάχα η ΝΔ προτίθεται να καταθέσει τροπολογία ακύρωσης της μείωσης του αφορολόγητου, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι πρόκειται για μια υποκριτική δήλωση. «Εάν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης να βοηθήσει στην υπόθεση του αφορολόγητου, θα μπορούσε να είχε πει κάτι στον κ. Βέμπερ, που ήταν στην Αθήνα πριν λίγες ημέρες. Ξαφνικά το θυμήθηκε και έτρεξε να κάνει αυτή την πρόταση. Πρόκειται, όμως, για δημαγωγική τακτική. Εξάλλου και το ΚΙΝΑΛ είχε κάνει μια αντίστοιχη τροπολογία πριν λίγους μήνες, την οποία αγνόησε ο κ. Μητσοτάκης. Ξέρει, όμως, ότι στις Βρυξέλλες οι θεσμοί διάκεινται θετικά στην μη μείωση του αφορολόγητου και ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει ήδη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ