Αλαλούμ με τη δήλωση του Παππά για τον Πετσίτη – Η λάθος απομαγνητοφώνηση του ΑΠΕ και το διορθωμένο τηλεγράφημα

Σε λάθος απομαγνητοφώνηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων οφείλεται η φράση που αποδόθηκε στον Νίκο Παππά για τον Μανώλη Πετσίτη.

Συγκεκριμένα, το τηλεγράφημά του ΑΠΕ για τη συνέντευξη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στην ΕΡΤ, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Για το θέμα του Μ. Πετσίτη ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι είναι «ένα κατασκεύασμα της αντιπολίτευσης, γιατί πρόκειται για μια μη υπόθεση. Αυτή είναι η θέση μας από την αρχή. Δεν έχω αρνηθεί ότι τον ήξερα» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «ήταν κοντά μας για ένα διάστημα, πήρε τη δική του πορεία με τις δικές του επιλογές. Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει υπουργική θέση που ποτέ δεν πήρε» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «εδώ μιλάμε για μια υπόθεση που δεν αφορά δημόσιο χρήμα» καταλήγοντας ότι υπάρχει και μια έρευνα η οποία είναι σε εξέλιξη”.

Όπως ήταν φυσικό η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Παππά έκανε τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις

Λίγο μετά τις τρεις το ΑΠΕ με νέο τηλεγράφημά του έκανε λόγο για λάθος στην απομαγνητοφώνηση παραθέτοντας διορθωμένη την επίμαχη δήλωση.

Γράφει το ΑΠΕ

Στο τηλεγράφημα με τίτλο: «Ν. Παππάς στην ΕΡΤ: Ηθικός πολυτραυματίας ο κ. Μητσοτάκης. Ο πλούτος της οικογένειας δεν δικαιολογείται από τις βουλευτικές αποζημιώσεις», που μεταδόθηκε στις 8.17 π.μ., εκ παραδρομής και λόγω λάθους στην απομαγνητοφώνηση αποδόθηκε στον υπουργό η φράση «ήταν κοντά μας για ένα διάστημα, πήρε τη δική του πορεία με τις δικές του επιλογές. Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει υπουργική θέση που ποτέ δεν πήρε», αντί της ορθής: «ήταν κοντά μας για ένα διάστημα, πήρε τη δική του πορεία με τις δικές του επιλογές. Όταν γίναμε κυβέρνηση το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να πάρει μια κανονική, τυπική θέση δίπλα μου ή σε κάποιον υπουργό. Κι αυτό το πράγμα δεν συνέβη»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ