Γιαννής στον Realfm 97,8: Να κρατήσουμε ότι πετύχαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια οι Ευρωπαίοι – Να μην διολισθήσουμε στον λαϊκισμό

“Στην ενεργό πολιτική μπαίνω γιατί δεν επιτρέπεται να μένουν εκτός άνθρωποι, οι οποίοι έχουμε 30 χρόνια υπηρετήσει την ευρωπαϊκή ιδέα, είμαι από εκείνους που δεν εργάζομαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ως εκ τούτου δικαιολογώ τα στραβά του αφεντικού τους να το πω έτσι ή ευλογεί τα γένια του, όχι. Εγώ βρέθηκα στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνειδητά μέσα από μια πορεία που εγώ επέλεξα με το τέλος του πανεπιστημίου, σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, και πολιτικά ως ενεργός πολίτης να υπηρετήσω και έτσι βρέθηκα στον οργανισμό, στο operatus της Ε.Ε. δεν είμαι ευτυχισμένος με την γραφειοκρατική της φυσιογνωμία, την ξέρω και με τα καλά της και με τα κακά της. Έχει χαθεί ο ευρωενθουσιασμός που λέγαμε κάποτε και αισθάνομαι περίπου όπως οι ιδρυτές πατέρες του ευρωπαϊκού σχεδίου πριν 6-70 χρόνια” δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Νίκος Γιαννής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Τότε οι άνθρωποι έδιναν στο κοινό σχέδιο, στην Ευρώπη, θυσιάζονταν οι ίδιοι. Δεν αντλούσαν από αυτό” συμπλήρωσε.

“Το σημαντικό είναι να κρατήσουμε ότι πετύχαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια οι Ευρωπαίοι, να μην διολισθήσουμε στον λαϊκισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, ότι μας διχάζει και προκαλεί βία και αφού το καταφέρουμε αυτό, να πάμε στο επόμενο βήμα που είναι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Πρέπει να λέμε τα πράγματα καθαρά, αυτό που λείπει είναι η εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης στην Ευρώπη” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ