Βολουδάκης στον Realfm 97,8: Άλλο φιλοπατρία και άλλο νταηλίκι – Τσίπρας και Πολάκης ταυτίζονται

“Το πρώτο ζήτημα που μου έρχεται στο μυαλό ως προς τα Σφακιά είναι η χρήση του τόπου, της ιστορίας και της ταυτότητας του από τον Πρωθυπουργό.Τα Σφακιά είναι πραγματικά ένας τόπος με ξεχωριστή ιστορία, τα Σφακιά πρωτοστάτησαν στους εθνικούς αγώνες της Κρήτης της πατρίδας μας ολόκληρης, πρωτοστάτησαν στον Μακεδονικό Αγώνα και όλα αυτά λόγω της φιλοπατρίας και της γενναιότητας των Σφακιανών και των Κρητικών κατ΄επέκταση” είπε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Άλλο φιλοπατρία και γενναιότητα και άλλο νταηλίκι… Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι οι Σφακιανοί είναι αγροίκοι, κάνουν λάθος. Στα Σφακιά και στην Κρήτη ολόκληρη υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς, οι οποίοι μπορεί να διαφέρουν στην επιφάνεια από τους αστικούς κανόνες του σύγχρονου κόσμου, αλλά υπηρετούν τους ίδιους στόχους. Υπηρετούν τον σεβασμό στο πρόσωπο του άλλου, την αξιοπρέπεια αυτού που τηρεί τους κανόνες, διαφυλάσσουν αυτή την αξιοπρέπεια. Με δύο λόγια, είναι αυτό που χρειάζεται η κοινωνία ζούγκλα και ο βίος αβίωτος… Αυτή είναι μία πραγματικότητα την οποία δεν μπορεί κανείς να προσβάλει κατά αυτό τον τρόπο”, σημείωσε ο κ. Βολουδάκης και πρόσθεσε:

“Σε κάθε περίπτωση, εδώ δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλο αυτό προέκυψε από την αψάδα του χαρακτήρα οποιουδήποτε. Δεν λογοφέρανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας με τον κ. Κυμπουρόπουλο και είπε μία κουβέντα παραπάνω ο κ. Πολάκης. Κάθισε στην ηρεμία του γραφείου του ή του σπιτιού του και έγραψε κάτι. Ανάρτησε το ΦΕΚ του διορισμού του κ. Κυμπουρόπουλου σε μία θέση και τον εγκάλεσε ότι χωρίς αξιολόγηση, χωρίς κρίση εκμεταλλεύτηκε κάποιο δικαίωμα που του έδωσε ο νόμος”.

“Προσπαθούν Τσίπρας και Πολάκης να πετάξουν τη μπάλα έξω από το γήπεδο. Προσπαθούν να πουν δηλαδή τι, ξέρετε ο Πολάκης αφενός είναι αψύς και λόγω του χαρακτήρα του λέει και μία κουβέντα παραπάνω, αφετέρου έκανε πολιτική κριτική στον Κυμπουρόπουλο όπως έχει δικαίωμα ο καθένας να κάνει… Είναι άλλο κάνω πολιτική αντιπαράθεση και άλλο βγάζω στη δημοσιότητα τον διορισμό ενός ατόμου που με τις διατάξεις του νόμου για τα άτομα με αναπηρία, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι κατά κάποιον τρόπο μπήκε από το παράθυρο… Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο τον υποστηρίζει αλλά τον ταυτίζει με την κυβέρνησή του, αποδεικνύοντας αυτό που λέγαμε ότι Τσίπρας και Πολάκης απλώς ταυτίζονται”, ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ