Ένταση στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας Πολάκη – Καμμένου

Tου Γιώργου Λυκουρέντζου

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας όταν εισήλθε στο αίτημα για άρση ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη έπειτα από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Πολάκης έδωσε το “παρών” στη συνεδρίαση και μίλησε για φθηνό αντιπερισπασμό μπροστά σε αυτά που έρχονται. Μιλώντας μάλιστα και στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Πολάκης είπε χαρακτηριστικά: “Εγώ έπιασα τον κλέφτη κι εκείνος μου έκανε μήνυση γιατί τον έβρισα” .

Σημειώνεται ότι εντός της συνεδρίασης της επιτροπής ο κ. Πολάκης επέμεινε ότι δεν επιθυμεί την άρση της ασυλίας του.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ η επιτροπή αποφάσισε την μετατροπή της δικογραφίας σε υπουργική θεωρώντας ότι τα όσα καταγγέλλει ο κ. Γεωργιάδης τελέστηκαν κατά την υπουργική θητεία Πολάκη. Ως εκ τούτου η υπόθεση δεν θα παραπεμφθεί στην αυριανή συνεδρίαση στην Oλομέλεια.

Η αναφορά του κ. Πολάκη “για αυτά που έρχονται” και η πρόβλεψή του ότι τις επόμενες ημέρες με βάση τα στοιχεία που έχει δώσει στην κα Τουλουπάκη θα έρθει στη Βουλή στα πρότυπα Λοβέρδου και η υπόθεση του Γεωργιάδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης η οποία κατηγόρησε τον κ. Πολάκη για προαναγγελία ποινικής δίωξης.

Ανάλογη ένταση επικράτησε και στη συζήτηση του αιτήματος άρσης ασυλίας του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος από το πρωί είχε ζητήσει μέσω υπομνήματος να μην αρθεί η ασυλία του και η δικογραφία να μετατραπεί σε υπουργική.

Η κυβερνητική πλειοψηφία αποδέχθηκε το αίτημα Καμμένου, παγώνοντας έτσι τη διαδικασία με αποτέλεσμα Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη να μιλήσουν για αυτοεξευτελισμό.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ