Κυρίτσης στον Realfm 97,8: Άβατο δεν υπάρχει στα Εξάρχεια – Υπάρχουν περιοδικά προβλήματα

“Άβατο δεν θεωρώ ότι υπάρχει στα Εξάρχεια, προβλήματα υπάρχουν τα οποία είναι περιοδικά. Δηλαδή, υπάρχουν περίοδοι ύφεσης και περίοδοι έξαρσης. Τώρα δεν είμαστε σε περίοδο έξαρσης είμαστε σε περίοδο σχετικής ύφεσης”, είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Όλες οι απόψεις και προτάσεις και δηλώσεις προθέσεων τις οποίες έχω ακούσει και τις οποίες τις ακούω από μικρό παιδί αντιμετωπίζουν το ζήτημα των Εξαρχείων ως μία εχθρική πόλη στην οποία πρέπει να μπει ο στρατός. Αυτά τα πράγματα, στα 40 χρόνια από την μεταπολίτευση, δυστυχώς τα έχουμε ζήσει… Στις συνοικίες των πόλεων οι παρεμβάσεις οι αστυνομικές, είναι αστυνομικές, όχι στρατιωτικές. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτές τις μπούρδες που λένε πού τις βρήκαν. Ευτυχώς δεν θα έχουν την ευκαιρία να τις υλοποιήσουν”, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

“Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το εμπόριο των παρανόμων ουσιών είναι τέτοιος που οι Αρχές μπορούν κάθε τόσο μόνο να του καταφέρουν ένα πλήγμα. Εξήντα κτίρια υπό κατάληψη στα Εξάρχεια, δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό το πράγμα. Να μου πει κανείς έξι ή δέκα να το καταλάβω, εξήντα σπίτια με τίποτα, μου κάνει μεγάλη εντύπωση… Δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας ή του να ανατίθεται σε οποιαδήποτε ομάδα ή συλλογικότητα η αστυνόμευση μίας περιοχής. Αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας, αλλά όχι μίας αστυνομίας η οποία δουλεύει με τη λογική θα μπούμε ως στρατός και δεν θα αφήσουμε τίποτα όρθιο, αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα”.

Σχετικά με τη δήλωση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα στην οποία μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τα Εξάρχεια ως “Μονμάρτη της πρωτεύουσας” ο κ. Κυρίτσης δήλωσε: “Θα μπορούσε και αυτό να σταθεί με την έννοια του ότι έχει ανηφόρες, κατηφόρες, καλλιτεχνική κίνηση, ζωντανή περιοχή και πανάκριβη πλέον”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ