Στην Ιαπωνία ο Κατρούγκαλος Δευτέρα και Τρίτη

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ιαπωνία, τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Απριλίου.

Η επίσκεψη του Γ. Κατρούγκαλου συμπίπτει με την επέτειο των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και είναι η πρώτη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών από το 1996.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, την Τρίτη, 16 Απριλίου, με τον Ιάπωνα ομόλογό του, Taro Kono. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Βαλκανική και στην Κορεατική χερσόνησο. Θα εξεταστούν, επίσης, τρόποι αναβάθμισης και εντατικοποίησης των επαφών των δύο χωρών σε πολιτικό-υπηρεσιακό επίπεδο, καθώς και για την εν γένει ενίσχυση των διμερών σχέσεων με έμφαση στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού και της συνεργασίας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει, επίσης, συναντήσεις με επιχειρηματικούς και οικονομικούς φορείς, αλλά και με εκπροσώπους ιαπωνικών ΜΜΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ