Λεβέντης: Η υπόθεση Novartis έχει λάβει διάσταση βραδυφλεγούς σύγκρουσης με προεκλογικό χρώμα – ΒΙΝΤΕΟ

“Έχει λάβει διάσταση βραδυφλεγούς σύγκρουσης με προεκλογικό χρώμα” δήλωσε για την υπόθεση Novartis ο Βασίλης Λεβέντης στην ΕΡΤ.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σχολίασε “και να έγινε σοβαρό αδίκημα το ότι το κυνηγάνε στην τούρλα των εκλογών βάζει σε υποψία”.

“Μιλούν στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ για συνωμοσία, για σκευωρία, η κυβέρνηση πάλι χαίρεται γιατί θα πάει υποδίκους στις εκλογές” πρόσθεσε.

Η Κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς την υπόθεση Novartis, έτσι γεννούνται υπόνοιες στην έρευνα της υπόθεσης. Η Ένωση Κεντρώων σέβεται την Δικαιοσύνη όμως την ίδια στιγμή όλοι κρινόμαστε, δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης.

Όσον αφορά το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι υπó την νομική έννοια έχουν παραγραφεί, τώρα ψάχνουμε την πορεία του χρήματος για να δούμε εάν υπήρξε δόλος. Η Ένωση Κεντρώων όμως επιμένει και στηρίζει την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου των δημοσίων δαπανών και προμηθειών πριν διαπραχθούν τυχόν οικονομικά σκάνδαλα, με την παρουσία Εισαγγελέα Εφετών που θα βγαίνει κάθε φορά δια κληρώσεως από το σώμα των Εισαγγελέων Eφετών.

Για το θέμα των Εξαρχείων ο κ Λεβέντης, χαρακτήρισε την περιοχή κόλαση, τονίζοντας ότι με σπασμωδικές κινήσεις και επιμέρους τακτικές δεν λύνεται το πρόβλημα. Υπογράμμισε δε ότι ευθύνονται όλες οι Κυβερνήσεις του παρελθόντος με την ανοχή που επέδειξαν εγκαθιστώντας ουσιαστικά την παρανομία σε ολόκληρη την περιοχή. Ο κ. Λεβέντης διαφώνησε και με την θέση της ΝΔ λέγοντας ότι δεν μπορεί να στηθεί αστυνομικό κράτος στα Εξάρχεια.

Για τις Ευρωεκλογές, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι η Ένωση Κεντρώων έχει καταρτίσει ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο με υποψηφίους που έχουν αναφορά στην κοινωνία, είναι επαγγελματικά πετυχημένοι και ασπάζονται τις αρχές και τις ιδέες της Ένωσης Κεντρώων. Επίσης δήλωσε ότι η Ένωση Κεντρώων δεν παίρνει στελέχη από άλλα κόμματα παρά μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που οι υποψήφιοι έχουν αποκόψει κάθε επαφή με τα πρώην κόμματά τους.

Για την συνάντηση και τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί του Π. Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο κ. Λεβέντης τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα ο Καλαβρύτων, πολλές φορές μιλάει απρόσεκτα και προσβάλλει τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών ωστόσο δεν έχει δόλο και έχει προσφέρει τα μέγιστα σε κοινωνικό έργο σε ολόκληρη την περιοχή. Η συνάντηση αυτή ήταν μια άτυχη στιγμή για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις και τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο κ. Λεβέντης είπε ότι έχει δικές του έρευνες που ανεβάζουν το ποσοστό του κόμματός του στο 4,2% , παρότι όπως είπε η ΝΔ θέλει και επιδιώκει η επόμενη Βουλή να είναι πεντακομματική. Δεν απέκλεισε μάλιστα το σενάριο ο κ. Τσίπρας πριν από το Πάσχα να ανακοινώσει ότι η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές. Για το αν θα στηρίξει την επόμενη Κυβέρνηση η Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης απάντησε «Θα ζητήσουμε την διενέργεια δημοψηφίσματος για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και αυτός είναι ο πρώτος όρος που θα θέσει η Ένωση Κεντρώων στην νέα Κυβέρνηση. Φυσικά υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα οποία η Ένωση Κεντρώων θα τα θέσει, όπως, μείωση του αριθμού των βουλευτών ποινικοποίηση του ρουσφετιού, μείωση των αποδοχών των βουλευτών, όροι που πρέπει να γίνουν αποδεκτοί από την νέα Κυβέρνηση για να την στηρίξουμε».Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ