Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: για Novartis: Τέτοιο ρεζίλι δεν έχει ξαναγίνει – Δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε εξεταστική επιτροπή

«Τέτοιο ρεζίλι δεν έχει ξαναγίνει. Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες – εμείς τους λέμε ψευδομάρτυρες – με εισαγγελική βούλα από χθες, είναι ψεύτες ως προς τον Πικραμμένο, τον Βενιζέλο, τον Κουτρουμάνη και τον Λυκουρέντζο. Από την ώρα που οι εισαγγελικές αρχές δεν βρήκαν κάτι μεμπτό και μπήκαν στο αρχείο, πάει να πει ότι οι εισαγγελείς έκριναν ότι αυτοί οι άνθρωποι είπαν ψέμματα για τους τέσσερις πολιτικούς», δήλωσε στον Realfm 97, 8 και στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και της Στεφανίας Κασίμη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «έχουν ελέγξει τους δικούς μου λογαριασμούς, της συζύγου μου, των παιδιών, του πρώτου βαθμού συγγενών μου, των δύο εταιρειών μου και δεν κατάφεραν να βρουν ένα ευρώ που να μη δικαιολογείται. Μετά από όλο αυτό, δικαιούμαι να λέω γιατί με σπιλώνετε δύο χρόνια; Έχουν προαναγγείλει την προφυλάκισή μου καμία δεκαριά φορές. Βέβαια, αναμένουμε να πάρουμε τη δικογραφία για να δούμε αναλυτικά τα στοιχεία».

«Αυτά που διαβάζω είναι κωμικά. Με κατηγορούν ότι έβαλα 30 φάρμακα καινούρια στη λίστα, ο Ξανθός έβαλε 500. Το κράτος όμως δεν πλήρωσε παραπάνω γιατί ο προϋπολογισμός ήταν κλειστός. Άρα, όσα καινούρια φάρμακα και να βάλει ο υπουργός στη λίστα, το κράτος δεν πληρώνει παραπάνω. Ως υπουργός έχω ηθικό δικαίωμα από το φόβο μήπως με κατηγορήσουν αύριο ότι τα παίρνω από μία εταιρεία, να διστάζω να υπογράψω να βάλω καινούρια φάρμακα τα οποία μπορεί να σώσουν ζωές ανθρώπων ; », πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι υπήρξαν πολιτικά κίνητρα και εξέφρασε την πρόθεσή του για τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας όσων έβαλαν μάρτυρες να καταθέσουν ψευδή στοιχεία. «Με κατηγορούν για κάτι το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ το υποστήριξε, ο ΣΥΡΙΖΑ το εφήρμοσε, τώρα ο κ. Ξανθός το νομοθέτησε ξανά με διαφορετικό τρόπο και αφορά την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και όχι τη Novartis. Δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε εξεταστική επιτροπή στην οποία θα καλέσουμε τους δύο ψευδομάρτυρες με την εισαγγελική βούλα, θα άρουμε την προστασία τους με την πλειοψηφία της Βουλής και θα τους ρωτήσουμε ποιος σε έβαλε να πεις ότι πήραμε λεφτά; Η ιδέα ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι ξύπνησαν μία μέρα και πήγαν στην κ. Τουλουπάκη και είπαν αυτά τα ψεύδη, δεν το πιστεύω, κάποιος τους έβαλε. Προφανώς κάποιος που είχε πολιτικά κίνητρα, άλλος λόγος δεν υπήρχε. Όποιοι έβαλαν αυτούς τους δύο ανθρώπους να πουν ψέμματα, θα παραπεμφθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή και θα δικαστούν με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό :

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ