Ένταση μεταξύ Γεροβασίλη και Παναγούλη στη Βουλή για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Ένταση μεταξύ της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη προκλήθηκε στη Βουλή με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου για τα χημικά που χρησιμοποίησε η αστυνομία κατά τα επεισόδια στα συλλαλητήρια του Ιανουαρίου στο Σύνταγμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο κ. Παναγούλης η κα Γεροβασίλη μίλησε για οργανωμένα τάγματα εφόδου τα οποία την ώρα που πολύς κόσμος διαδήλωνε ειρηνικά , αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο και απέδωσε τα εύσημα στους αστυνομικούς οι οποίοι προστάτευσαν τη Βουλή.

«Κάποιοι εκείνες τις ημέρες δρούσαν παρακρατικά. Στοχοποιούσαν βουλευτές και τις οικογένειές τους. Κάλεσα το δημοκρατικό τόξο να καταδικάσει τέτοια φαινόμενα. Δεν ανταποκρίθηκε όλο. Αυτή ήταν η πραγματική απειλή για τη δημοκρατία. Η Ν.Δ δεν καταδίκασε τις επιθέσεις. Οι αστυνομικοί με ψυχραιμία αντέδρασαν σε μια πρωτοφανή ενέργεια εισβολής στο Κοινοβούλιο», είπε η κα Γεροβασίλη.

Ο έπαινος της κ. Γεροβασίλη στους αστυνομικούς και η αρχική μη απάντησή της για τα χημικά προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του κ. Παναγούλη ο οποίος είπε: «Αφού συγχαίρετε την αστυνομία να σας συγχαρώ κι εγώ για τον 92χρονο πλανόδιο πωλητή που πούλαγε κάστανα, για την 90χρονη γιαγιά που πούλαγε πασουμάκια. Θα έπρεπε το Υπουργείο γονυπετές να ζητήσει συγγνώμη από την ηλικιωμένη γιαγιά. Μεγάλη επιτυχία. Στην Κατερίνη πιάσατε μια γιαγιά 80 χρονών γιατί πουλούσε χόρτα», είπε.Αίσθηση προκάλεσε η δευτερολογία της κ.Γεροβασίλη η οποία υποστήριξε ότι την ώρα εκείνη η χρήση χημικών θεωρήθηκε ως το ηπιότερο μέσο για την αντιμετώπιση της κατάστασης που είχε προκληθεί.

«Αποφύγατε να τους χαρακτηρίσετε ακροδεξιούς. Σαν να μην βλέπετε τον φασισμό. Οργανωμένες ομάδες που φέραν κοντάρια και είχαν την ελληνική σημαία για ντεκόρ έστειλαν 25 παιδιά των ΜΑΤ στο νοσοκομείο. Η αστυνομία χρησιμοποίησε αναλογικά το μέτρο που εκείνη την ώρα θεώρησε ηπιότερο. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν έμπαινε η αστυνομία και προκαλούσε σύγκρουση μέσα στον κόσμο», είπε.Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ