Τι απάντησε ο Καιρίδης στον Realfm 97,8 για το “Ρεπούμπλικα Μακεντόνια” και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

“Το Μακεδονικό σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί στα ευρωπαϊκά όργανα, εκεί μεταφέρεται η επόμενη μάχη, εκεί η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή φωνή για να μπορέσει να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα, να επιβάλλει αυτά που προβλέπει, τα λίγα, η συμφωνία και να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της απέναντι στα Σκόπια” δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Αναφορικά με το σάλο που προκλήθηκε από δήλωσή του, τόνισε “είναι ένα ψέμα, μια τρομακτική διαστρέβλωση που ξεκίνησε από επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ χθες, την οποία επέλεξε η “Δημοκρατία” να αναμεταδώσει και να αναπαράγει, ήταν δεύτερη είδηση στην ΕΡΤ χθες στο κεντρικό δελτίο. Δείχνει και αυτό την ανησυχία και την αγωνία στον ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση μου για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ξεκάθαρες. 1500 εκπομπές μέτρησα στον Γ. Κουβαρά τα τελευταία πέντε χρόνια, πάνω από 2000 ώρες τηλεοπτικού χρόνου, αφιερώσαμε πολύ χρόνο για το Μακεδονικό και να επικρίνω τη Συμφωνία των Πρεσπών από την πρώτη στιγμή, για μια σειρά από λόγους. Η συγκεκριμένη συμφωνία ανοίγει θέματα αντί να κλείνει και εκεί πάνω για το συγκεκριμένο σε μια αποστροφή του λόγου μου, 17 δευτερόλεπτα μονταρισμένα, ψαλιδισμένα και διαστρεβλωμένα, τα οποία πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και αναμεταδίδει, λέω ότι είναι τόσο κακή η συμφωνία, μας πάει τόσο πίσω γιατί δίνει το μείζον που είναι το έθνος, τη γλώσσα, την ταυτότητα για να πάρει τι; έναν επιθετικό προσδιορισμό στο όνομα που καλύτερα θα ήταν να παίρναμε το σλαβομακεδόνες, να κλείναμε μια για πάντα το του Μακεδονισμού, και ας είχαμε έστω θα μπορούσε να πει κάποιος το Republica Macedonia αμετάφραστο, με το οποίο διαφωνώ κάθετα, δεν το πιστεύω το Republica Macedonia προς Θεού, αλλά για να δείξω τα λάθη της Συμφωνίας ότι έχασε το μείζον” τόνισε.

“Το θέμα είναι η μονταζιέρα. Ένας νέος άνθρωπος που αποφασίζει να κατέβει, που έχει πέντε πράγματα πίσω του, μια διαδρομή, τα κυκλώματα, τα συστήματα, οι μηχανισμοί αποφασίζουν γκεμπελικά να φτιάχνουν όλα αυτά τα απίστευτα και να διαστρεβλώνουν τις θέσεις και να τις δείχνουν αντίθετες από αυτές που είναι, την ώρα που κατηγορούν τη ΝΔ για ακροδεξιά απόληξη…” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ