Ο Θανάσης Χειμωνάς υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το Ποτάμι – Το σχόλιο Θεοδωράκη

Την υποψηφιότητα του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά στις ευρωεκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στην πρώτη δήλωσή του ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, ο κ. Χειμωνάς τόνισε ότι: «Η Ευρώπη του φασισμού, του λαϊκισμού και του Brexit δεν έχει ανάγκη τα ανθυποσελέμπριτις των ευρωψηφοδελτίων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Σε τούτες τις ευρωεκλογές, το Ποτάμι αποτελεί τη μοναδική αυθεντικά φιλοευρωπαϊκή πρόταση για μια προοδευτική, δίκαιη και πραγματικά ενωμένη Ευρώπη. Είμαι περήφανος που θα αποτελέσω μέρος αυτής της προσπάθειας».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού ευχήθηκε στον Θανάση Χειμωνά καλή δύναμη σε μια δύσκολη, αλλά όμορφη μάχη. «Οι Έλληνες, ειδικά σε αυτές τις εκλογές, πρέπει να στείλουν στην Ευρώπη τους φίλους της και όχι τους εχθρούς της», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το βιογραφικό του Θανάση Χειμωνά

Ο Θανάσης Χειμωνάς γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα, σπούδασε Φιλολογία και Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και Δημοσιογραφία στο Λονδίνο. Έχει εκδώσει εννιά μυθιστορήματα ενώ άρθρα του δημοσιεύονται σε περιοδικά, εφημερίδες και στο διαδίκτυο.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας το 2012 και το 2105 με το ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά το 2014, ενώ υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος της Κίνησης των 58, καθώς και εκείνης των «Παραιτηθείτε».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ