“Καρφιά” από την Ρεπούση μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς της – Τι δήλωσε στον Realfm 97,8

“Από την αρχή είπα ότι ένας υποψήφιος ο οποίος δεν έχει κάποιο μηχανισμό είτε κομματικό, είτε βουλευτικό, χρειάζεται λίγο χρόνο να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του. Έκρινα ότι δεν υπάρχει πια ο χρόνος για να εργαστώ για την υποψηφιότητά μου”, είπε η καθηγήτρια Ιστορίας του ΑΠΘ και πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Οπωσδήποτε ένα πολιτικό κόμμα έχει τους σχεδιασμούς του και εγώ το σέβομαι αυτό. Αλλά και εμείς ως άνθρωποι, ως πολίτες έχουμε το δικαίωμα να σκεφτόμαστε εάν μπορούμε να συνυπάρξουμε με αυτούς τους πολιτικούς σχεδιασμούς ή όχι. Δεν υπάρχει πολιτικός λόγος. Όπως αναφέρω στην ανακοίνωση μου εγώ είμαι εκεί, θα παραμείνω εκεί και πιστεύω σε αυτό το εγχείρημα της συγκρότησης του προοδευτικού πόλου, της Προοδευτικής Συμμαχίας και παραμένω ενεργή σε όλες τις διαδικασίες αυτές. Αλλά δεν επιθυμώ πια να είμαι υποψήφια γιατί κρίνω ότι δεν έχω τον χρόνο”, σημείωσε η κ. Ρεπούση και πρόσθεσε:

“Περίμενα ότι θα ανακοινωθώ στην πρώτη ανακοίνωση, μετά ειπώθηκε ότι θα ανακοινωθώ στη δεύτερη. Άλλαξαν οι σχεδιασμοί, αυτό γνωρίζω… Εμένα οι λόγοι για τους οποίους είπα ότι δεν επιθυμώ πλέον τη συζήτηση για την υποψηφιότητά μου είναι γιατί ο χρόνος που μου μένει από τις 6 Απριλίου, γιατί η επόμενη ανακοίνωση είναι στη μεγάλη εκδήλωση στο Tae Kwon Do, δεν είναι αρκετός για να δουλέψω για την υποψηφιότητά μου”.

Στο ερώτημα εάν της έχει γίνει πρόταση για τις εθνικές εκλογές η κ. Ρεπούση απάντησε ότι “οι εθνικές εκλογές είναι σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού τον Οκτώβριο, είναι πολύ νωρίς ακόμα. Εξάλλου, εμείς συνδέουμε και τη συμμετοχή μας με το εγχείρημα αυτό της ανασυγκρότησης του προοδευτικού πόλου και της Προοδευτικής Συμμαχίας. Όλα αυτά έχουν μία σχέση μεταξύ τους, δεν μπορεί κανείς να πει από τώρα τι θα γίνει για τις βουλευτικές εκλογές. Πάντως εγώ δηλώνω παρούσα, είμαι εδώ, είμαι σε όλες τις διεργασίες αυτές που κάνουμε στη Γέφυρα και από εκεί και πέρα θα το δούμε”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ