Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να αποκαλύψει τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ

Σε διμέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβη από τη Θήβα ο γγ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε στο συνεδριακό κέντρο της πόλης.

«Αντεπίθεση παντού» ζήτησε ο κ. Κουτσούμπας, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εκλογές της αυτοδιοίκησης και πολύ περισσότερο στις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν. Επιτέθηκε ευθέως και προς την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας ως «ψεύτικες τις διαχωριστικές γραμμές τους» και υπογράμμισε ότι «αυτή η προσπάθεια του ΚΚΕ θα συνεχιστεί και τις επόμενες βδομάδες και τους επόμενους μήνες, για να αποκαλυφθεί η πραγματική αλήθεια».

Το ΚΚΕ μάλιστα, «θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να αποκαλύψει τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν τα κόμματα του διπολισμού ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογράμμισε την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, «γιατί τότε θα είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα». Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη, ότι «η λαϊκή αποδοκιμασία και καταδίκη της πολιτικής της ΕΕ θα έρθει μέσα από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ» και όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του «θα δοθεί με τον τρόπο αυτό χτύπημα στη μοιρολατρία και στον συμβιβασμό, θα δυναμώσει η ελπίδα και η αισιοδοξία του λαού μας ότι μπορεί με τον αγώνα του να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικήσει τα αυτονόητα για τη ζωή του».

Μιλώντας ιδιαίτερα για την κυβέρνηση, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «τώρα μόλις, ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να υλοποιεί τις υποσχέσεις του στο μεγάλο κεφάλαιο», και έκανε αναφορά στην τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για τη μείωση από 15 σε 10%, της φορολογίας στα κέρδη των μετόχων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Τη στήριξη των επιχειρηματικών κολοσσών θεωρεί ως δρόμο προς το ξέφωτο ο κ. Τσίπρας» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, για να συμπληρώσει λέγοντας πως «όπου βρεθεί, όπου σταθεί, αναμασά τα ίδια και τα ίδια περί δήθεν τερματισμού της λιτότητας μέσα από συγκρούσεις αλλά και δύσκολους συμβιβασμούς». Και τους συμβιβασμούς «άντε να τους καταλάβουμε, να του κάνουμε τη χάρη να τους δεχτούμε για να μην μυξοκλαίει συνεχώς ότι δεν τον καταλαβαίνουμε, αλλά τις συγκρούσεις πού τις έκανε; Στα σαλόνια των βιομηχάνων και των εφοπλιστών;».

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε πως «υπεγράφη κατά παραγγελία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση ανέβηκε κατηγορία. Κατατάσσεται πλέον στις ελίτ του ΝΑΤΟ». Μάλιστα, αυτό «δεν το λέμε εμείς. Της το αναγνωρίζουν τα ίδια τα κοράκια της ΝΑΤΟϊκής πολεμικής μηχανής». Ο κ. Κουτσούμπας έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε ένα προς ένα τα σημεία της πολιτικής της κυβέρνησης, είτε αφορούν τη φορολογία, είτε αφορούν την παιδεία, τις συντάξεις, τους μισθούς, είτε αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα εργασιακά δικαιώματα, για τα οποία εκτίμησε πως «τσακίστηκαν και με τη βούλα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» αφού είχαν προηγουμένως κατεδαφιστεί από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ανεργία, παρατήρησε πως η εργασιακή ευελιξία χρησιμοποιείται από τις κυβερνήσεις προκειμένου να εμφανιστεί η ανεργία στατιστικά μειωμένη.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ και η «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ, έχουν κοινό παρανομαστή την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Και μέσα στο σύστημα της αδικίας, στον καπιταλισμό, ούτε δίκαιη, ούτε για όλους μπορεί να είναι η ανάπτυξη» είπε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. Έτσι, αναφέρθηκε σε τοπικά θέματα της βιομηχανικής περιοχής γύρω απ’ τη Θήβα, όπως επίσης και στο θέμα του Ασωπού.

Τέλος, ο γγ του ΚΚΕ έθεσε σαν στόχο «να ενισχυθεί το ΚΚΕ και να πάρει την τρίτη θέση στο κοινοβούλιο, γκρεμίζοντας από την τρίτη θέση τη ναζιστική Χρυσή Αυγή». Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα, υπογράμμισε πως «επαναστάτη και φίλο του λαού, αγωνιστή και πραγματικό πατριώτη, δεν σε κάνουν τα γαβγίσματα και οι ψευτοτσαμπουκάδες μέσα στη Βουλή, εκ του ασφαλούς, αλλά το αν βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα».

Στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο της Θήβας, την κεντρική εκδήλωση του ΚΚΕ χαιρέτησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Τανάγρας με την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», Μιχάλης Γιαλούρης, και ο υποψήφιος δήμαρχος της Θήβας με την ίδια παράταξη, Αντώνης Τουλουμάκος.

Τέλος σημειώνεται ότι αύριο στις 7 μ.μ., ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ