Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός 48χρονου που κατεδίωξε τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας – ΒΙΝΤΕΟ

Αν και δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό του “ήρωα” που του αποδίδεται ο 48χρονος Αμπντούλ Αζίζ ήταν αυτός που απέτρεψε την ύπαρξη περισσότερων θυμάτων και συνέβαλε στη σύλληψη του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, καθώς τον κατεδίωξε αρπάζοντας ένα από τα όπλα του. Αποπειράθηκε να τον πυροβολήσει, ωστόσο, διαπίστωσε ότι το αυτόματο του Μπρέντον Τάραντ ήταν άδειο.

Ο 48χρονος κρύφτηκε πίσω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα για να γλιτώσει τις σφαίρες του μακελάρη τον οποίο ακολούθησε φωνάζοντας “έλα εδώ”. Μάλιστα, έφθασε μέχρι το αυτοκίνητο, με το οποίο πήγε να διαφύγει ο δράστης της επίθεσης και του έσπασε το παρμπρίζ τρομοκρατώντας τον 28χρονο που πιθανώς ετοιμαζόταν να αιματοκυλίσει και άλλα τζαμιά. Έτσι θεωρείται ότι η αστυνομία κατάφερε να τον προλάβει και να τον συλλάβει.

Όσο ο Αμπντούλ Αζίζ από το Αφγανιστάν έδινε τη δική του μάχη κατά του εξτρεμιστή οι τέσσερις γιοι του είχαν παραμείνει στο τζαμί και του φώναζαν να επιστρέψει για να μην σκοτωθεί. Σημειώνεται ότι στην επίθεση στο πρώτο τζαμί σκοτώθηκαν 41 άνθρωποι, ενώ στο δεύτερο άλλοι 8.

Δείτε τη μαρτυρία του Αμπντούλ Αζίζ στην Daily Mail:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ