Μουζάλας: Μεγάλη τιμή και ευθύνη σε μία ιδιαίτερη ιστορική στιγμή για την Ευρώπη

Ως «μεγάλη τιμή και ευθύνη» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, την πρόταση που του έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές, «σε μια ιδιαίτερη ιστορική στιγμή για την Ευρώπη», όπου λόγω της τεράστιας ανόδου της Ακροδεξιάς και της ενσωμάτωσή της στην παραδοσιακή Δεξιά, η Ευρωπαϊκή Ένωση «βρίσκεται σε μια πρωτοφανή καμπή στην ιστορία της».

Ο κ. Μουζάλας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ έστειλε ένα μήνυμα ενάντια στην αποχή και υπενθύμισε ότι «οι αποφάσεις που παίρνει η Ευρώπη πάρα πολλές φορές καθορίζουν την καθημερινότητά μας σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι αποφάσεις των εθνικών κυβερνήσεων». Εξήγησε ότι η άνοδος της Ακροδεξιάς «θα έχει οικονομικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα της ζωής των Ευρωπαίων σε όλα τα κράτη μέλη» και έφερε ως παράδειγμα τις πολιτικές που εφάρμοσαν ο Κουρτς στην Αυστρία, ο Όρμπαν στην Ουγγαρία και ο Σαλβίνι στην Ιταλία.

Επισήμανε ότι είναι σημαντικό να διατυπωθούν από την Αριστερά στο Ευρωκοινοβούλιο συγκεκριμένες, εφαρμόσιμες πολιτικές, όπως ο τερματισμός της λιτότητας, η αναλογικότητα των μισθών σε όλη την Ευρώπη, η καταπολέμηση της ανεργίας και η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ