Φίλης: Δεν είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα βίας και ανομίας στην Αθήνα

«Δεν είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα βίας και ανομίας γίνονται επί σειρά ετών», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Εγώ κάθε μέρα κυκλοφορώ επί ώρες στο κέντρο της Αθήνας που σφύζει από ζωή και τουριστική κίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας πως η Ελληνική Αστυνομία με σχέδιο τα αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, επιχειρείται να παρουσιαστεί μια εικόνα φόβου και καταστροφολογίας που έχει στόχο την δημαγωγία.

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «η αναβάθμιση από τη Moody’s, το ρεκόρ δεκαετίας στις ξένες επενδύσεις, η αύξηση των εξαγωγών πάνω από 33 δις., η νέα έξοδος στις αγορές όλα αυτά αποτελούν δείγματα μιας οικονομίας που βελτιώνεται».

Επίσης, ο κ. Φίλης τόνισε ότι «σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού. 250.000 διαδήλωσαν στο Μιλάνο κατά της πολιτικής Σαλβίνι για το μεταναστευτικό ενώ πάνω από 50.000 κίτρινα γιλέκα για τρίτο μήνα στην Γαλλία. Υπάρχουν διεργασίες στην Ευρώπη», τονίζοντας ότι στην σοσιαλδημοκρατία ψάχνουν να βρουν τρόπο να απεγκλωβιστούν από τη συνεργασία με τη δεξιά και στρέφονται στην Αριστερά. Αυτό το δρόμο προτείνουμε κι εμείς στις προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα.

«Πρόκειται για πανευρωπαϊκή εξέλιξη, δεν είναι μια ανακάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αμφίπλευρη διεύρυνση και προς το προοδευτικό κέντρο και προς την Αριστερά», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Φίλης επισήμανε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών αποκάλυψε το γάμο του νεοφιλελευθερισμού με την ακροδεξιά στη ΝΔ», υπογραμμίζοντας ότι «όσες αποκριάτικες μουτσούνες κι αν φορέσουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για τη χρεοκοπία της χώρας».

Πηγή: OPEN

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ