Ρεπούση στον Realfm 97,8 για την πρωτοβουλία “Γέφυρα”: Θα ενώνει δυνάμεις της πληθυντικής Αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας

“Εμείς σε αυτό που στοχεύουμε είναι στη διαμόρφωση ενός νέου προοδευτικού πόλου, μίας προοδευτικής συμμαχίας για αυτό και ονομάζουμε την πρωτοβουλία μας Πρωτοβουλία Προοδευτικών Πολιτών”, είπε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια του ΑΠΘ και πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, αναφερόμενη στη ‘Γέφυρα’, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Θα ενώνει δυνάμεις της πληθυντικής Αριστεράς αλλά και της σοσιαλδημοκρατίας. Της πληθυντικής Αριστεράς δηλαδή στις διαφορετικές εκδοχές της, ανανεωτική Αριστερά, κεντροαριστερά, οικολογική Αριστερά, Πράσινους, ριζοσπαστική Αριστερά. Η Αριστερά στην πληθυντική εκδοχή της. Η Αριστερά αυτή τη στιγμή κύριο κορμό έχει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχουν και άλλες πλευρές και άλλες εκδοχές της Αριστεράς που δεν εκφράζονται σε κάποιον συγκεκριμένο κομματικό χώρο”, σημείωσε η κ. Ρεπούση και πρόσθεσε:

“Θέλουμε να ανοίξει ο διάλογος και η συζήτηση ανάμεσα σε όλες αυτές οι δυνάμεις προκειμένου να διαμορφωθεί αυτή η προοδευτική συμμαχία, την οποία θεωρούμε αναγκαία και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα… Στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο πρέπει να ξαναδούμε το θέμα ενός κράτους κοινωνικής αλληλεγγύης μαζί με τις μεταρρυθμίσεις για να επιβιώσει οικονομικά η Ευρώπη. Με άλλα λόγια την σχέση ανάμεσα στην πολιτική και στην οικονομία της αγοράς και ότι δεν μπορεί να είναι η οικονομία της αγοράς ανεξέλεγκτη από την πολιτική και την κοινωνία. Χρειαζόμαστε οι προοδευτικές δυνάμεις ένα νέο πολιτικό σχέδιο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ