Στήνεται η ”Γέφυρα” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Κεντροαριστεράς

Τον θεμέλιο λίθο στην προσπάθεια σύγκλισης της Αριστεράς με τους προοδευτικούς πολίτες από τους χώρους της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής Αριστεράς, του εκσυγχρονισμού, του μεταρρυθμιστικού Κέντρου και της οικολογίας βάζει η πρωτοβουλία ”Γέφυρα”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Εφημερίδας ‘των Συντακτών”, στις 12 το μεσημέρι, τα 80- 100 υπογράφοντες τη σχετική διακήρυξη και με κεντρική επιδίωξη να έχουν το ρόλο του γεφυροποιού, αναμένεται να απευθύνουν προσκλητήριο συμπόρευσης για τη συγκρότηση ενός μετώπου που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση.

Στο κείμενό τους αναμένεται- μεταξύ άλλων- να τονίσουν : «Σε Ελλάδα και Ευρώπη επείγει να διαμορφωθεί ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος που θα φράξει το δρόμο στο δεξιό- ακροδεξιό μπλοκ και πραγματοποιήσει τις μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Επείγει οι προοδευτικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν τον εναγκαλισμό με τη Δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό που κινδυνεύει να τις σβήσει από τον πολιτικό χάρτη. Επείγει να ξεπεράσου την πολυδιάσπασή τους σε μία τολμηρή αριστερή μεταρρυθμιστική πολιτική. Η Ισπανία και η Πορτογαλία δείχνουν τον δρόμο της σύγκλισης, και της συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς».

Την πλατφόρμα της ”Γέφυρας” θα υπογράφουν προσωπικότητες όπως οι Νίκος Μουζέλης και Αντώνης Λιάκος, που αμφότεροι στήριξαν το εκσυγχρονιστικό εγχείρημα της πολιτικής περιόδου του Κ.Σημίτη μέσω του ΟΠΕΚ. Οι Σωτήρης Βαλντέν, Άννα Αναγνωστοπούλου, Χρήστος Μαχαίρας, Παναγιώτης Παναγιώτου από το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς καθώς και πολίτες από τα κινήματα του χώρου των δικαιωμάτων όπως ο Κωστής Παπαϊωάννου αλλά και στελέχη της αυτοδιοίκησης όπως ο Γιώργος Μακρυνός από τον Κορυδαλλό, αλλά και άλλες προσωπικότητες όπως η Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου. Ανάμεσα στους ομιλητές είναι ο Νίκος Μπίστης, η Μαρία Ρεπούση και Φωτεινή Σιάνου, πρώην αναπληρώτρια Γ.Γ της ΓΣΕΕ.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ