Άλλαξαν τον Κανονισμό και διατηρούν τους μετακλητούς των “πρώην” προέδρων Βουλής και Πρωθυπουργών

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Νέα αλλαγή στον Κανονισμό της η οποία παγώνει την ψηφισμένη μείωση του αριθμού μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία πρώην προέδρων Βουλής και πρώην Πρωθυπουργών προωθεί η Βουλή.

Κι ενώ από το 2015 έχει ψηφιστεί ρύθμιση με βάση την οποία αμέσως μετά από τις προσεχείς εκλογές ο αριθμός των μετακλητών για τους πρώην θα μειωνόταν από πέντε είτε σε τρεις (για όσους δεν είχαν συμπληρωθεί δύο περιόδους από τη λήξη της θητείας τους), είτε σε μόνο έναν για όλους τους υπολοίπους με την προωθούμενη ρύθμιση η εφαρμογή της παγώνει για την επομένη των μεθεπόμενων εθνικών εκλογών.

Στο ίδιο κείμενο προωθείται ρύθμιση με την οποία η μείωση δεν θα εφαρμόζεται για όσους είναι εν ενεργεία βουλευτές ή ευρωβουλευτές.

Στην κατηγορία όσων θα δικαιούνταν μόλις έναν μετακλητό μετά από τις επόμενες εκλογές είναι οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, Φίλιππος Πετσάλνικος και Βύρων Πολύδωρας καθώς και οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.

Παράλληλα η ρύθμιση δεν θα αφορά στους κ.κ Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Αντώνη Σαμαρά για όσο διάστημα είναι βουλευτές ή ευρωβουλευτές αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου σε περίπτωση επανεκλογής του στη Βουλή.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ