Κουτσούμπας: Ενίσχυση του ΚΚΕ ενιαία σε όλες τις εκλογικές και καθημερινές μάχες

Στο Αγρίνιο βρέθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας όπου σε ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ενιαία, σε όλες τις μάχες εκλογικές και καθημερινές.

Είπε ότι «κυβέρνηση, κόμματα, δήμος και Περιφέρεια, βρίσκονται σταθερά απέναντι από τον λαό» υλοποιώντας «κατά γράμμα την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε όλα τα επίπεδα» και ικανή απόδειξη αυτού, ώστε ο λαός να εξάγει σωστά συμπεράσματα είναι οι «μεταγραφές, τα αλισβερίσια, τα αλληλοκαρφώματα, ανάμεσα σε βουλευτές των άλλων κομμάτων, για μια καρέκλα λίγης εξουσίας».

«Όλοι τους έχουν για σημαία τους τη στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και οι επιμέρους διαφορές τους, δεν τους εμποδίζουν να μεταπηδούν με ευκολία από το ένα κόμμα στο άλλο» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι η για πρώτη φορά μετακίνηση βουλευτών «για να στηρίξουν την κυβέρνηση», είναι «μια ακόμη απόδειξη της στήριξης του συστήματος στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, που κατά τα άλλα δήθεν τον χτυπάνε τα συμφέροντα». Υπογράμμισε ότι το μόνο σταθερό κόμμα είναι το ΚΚΕ, γιατί είναι «σταθερά προσηλωμένο στα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα και στη πάλη για την εργατική εξουσία, γιατί είναι “σταθερά απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο και την εξουσία του, απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο λαός ενισχύοντας το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει την αγανάκτησή του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιήθηκε «κυρίως μέσα από τα μνημόνια, που έφεραν μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις εναλλάξ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τέσσερα χρόνια», ενώ στελέχη αυτών των κυβερνήσεων και κομμάτων τώρα «κυβερνούν μαζί σε ένα ιδιότυπο αριστερο- κεντρο- ακρο- δεξιό αχταρμά».

Είπε ότι η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που «οι θεσμοί συνεχίζουν τις αξιολογήσεις τους, οι δεσμεύσεις για τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060 παραμένουν βαφτίζει “φιλολαϊκή πολιτική” την “προσωρινή επιστροφή ενός ελάχιστου μέρους από την τεράστια κλοπή που υπέστη και συνεχίζει να υφίσταται ο λαός, τα επιδόματα και κάποια ψίχουλα στην ακραία φτώχεια για να κρύψουν την πολιτική της φτωχοποίησης του λαού». Απαντώντας στην εμφάνιση της αύξησης του κατώτατου μισθού, ως «κοσμογονίας» εκ μέρους της κυβέρνησης, είπε «και 1 ευρώ να βάλει στην τσέπη του εργάτης, ο άνεργος, να το πάρει. Άλλωστε κανένας δεν του το χάρισε. Με αγώνα και με τη βοήθεια και στήριξη του ΚΚΕ το διεκδίκησε».

Υπενθύμισε ότι την ίδια στιγμή «η κυβέρνηση μέσω της “ανάστασης” του μνημονιακού νόμου Βρούτση της ΝΔ, καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και ορίζει τον κατώτατο μισθό, με βάση την κερδοφορία του κεφαλαίου” ενώ επιπλέον διατηρείται και ενισχύεται “όλο το αντεργατικό πλαίσιο, έχει ψηφιστεί ο νόμος Κατρούγκαλου με τις συντάξεις πείνας, έχει χτυπηθεί η κυριακάτικη αργία και το δικαίωμα της απεργίας». Αναφορικά με την πρώτη κατοικία, είπε ότι «το περιβόητο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των τραπεζιτών, μόνο προστασία δεν είναι, αφού εξαναγκάζει υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά να αποπληρώσουν τα υπέρογκα δάνειά τους, κάτω από το φόβο της έξωσης και του πλειστηριασμού, ακόμα και της πρώτης λαϊκής κατοικίας», προσθέτοντας ότι «το πραγματικό σχέδιό τους είναι να ξεζουμίσουν εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, για να αποπληρώσουν το μεγαλύτερο δυνατό μέρος των δανείων που έχουν λάβει, για να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες το πρόβλημα που έχουν με τα κόκκινα δάνεια».

«Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος. για να τροφοδοτηθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη, θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας. Είπε ότι το ΚΚΕ καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί «σχεδιάστηκε και υπογράφτηκε κατά παραγγελία των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ» με βασικό στόχο την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ τώρα και σε μια πορεία στην ΕΕ, «την ίδια ώρα που και αυτή η συμφωνία, περιέχει τα σπέρματα του αλυτρωτισμού και του εθνικισμού».

«Απέναντι στην ξεκάθαρη στάση του ΚΚΕ, η κυβέρνηση απάντησε με όργιο προβοκάτσιας, διαστρέβλωσης, συκοφαντίας, με κατηγορίες μέχρι και για εθνικισμό. Κι αυτά τα λένε αυτοί που συγκυβερνούσαν 4 χρόνια τώρα με εθνικιστές» πρόσθεσε. Είπε ότι στο «δήθεν προοδευτικό μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ «χωράνε υπουργοί και παράγοντες προερχόμενοι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με πλούσια αντιλαϊκή θητεία, μέχρι γνωστοί αντικομμουνιστές και εθνικολαϊκιστές, που όψιμα μετατράπηκαν και σε κοσμοπολίτες, την άλλη όψη δηλαδή του ίδιου νομίσματος».

Είπε ακόμη ότι «είναι τόσο μεγάλη η “πρόοδος” του ΣΥΡΙΖΑ, που στην πρότασή του για τη συνταγματική αναθεώρηση, πρόταση κομμένη και ραμμένη στις σημερινές ανάγκες του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, προκειμένου αυτό να εξασφαλίσει απρόσκοπτα την κυριαρχία του, δεν χώρεσαν ούτε οι αναγκαίοι υπερώριμοι εκσυγχρονισμοί, που αλλού, σε άλλες χώρες έχουν γίνει προ πολλού». Είπε ότι η ΝΔ ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιός είναι ικανότερος να υλοποιήσει την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, αξιοποιώντας την «αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπλυθεί η ίδια από τις ευθύνες της για την σημερινή κατάσταση του λαού» και ταυτόχρονα «επενδύει στον αντικομμουνισμό και τον εθνικισμό».

«Σ’ αυτό το πολιτικό περιβάλλον, βλέπουμε τη μάταιη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να ξαναγεννηθεί, να διεκδικήσει ρόλο στη διαμόρφωση της αυριανής κυβερνητικής πλειοψηφίας» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «στο ίδιο τοξικό περιβάλλον και ως τμήμα του αστικού πολιτικού συστήματος πλέον, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν να παίξουν το δικό τους ρόλο». «Το επεξεργασμένο σχέδιο του ΚΚΕ είναι αυτό που απαντά στην ανάγκη του λαού μας να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του» τόνισε. Σε ότι αφορά την πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ επισήμανε ότι αυτή «δεν στηρίζεται σε συγκολλήσεις ετερόκλητων δυνάμεων, διαμορφώνοντας πολιτικές “σούπες” με κριτήριο την εκλογική δύναμη» αλλά «παλεύει σε μια γραμμή συγκέντρωσης των κοινωνικών δυνάμεων, που από τη θέση τους στη κοινωνία είναι αντίπαλοι των μονοπωλίων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ώστε να αναπτυχθεί μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι σε όλες τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις με την ενίσχυση του ΚΚΕ μπορούν να γίνουν «βήματα στη συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων που δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία και την εξαπάτηση, να εκφραστεί πιο δυναμικά η αμφισβήτησης της καπιταλιστικής εξουσίας». «Ψηφίζουμε ενιαία ΚΚΕ παντού. Αυτό το κριτήριο πρέπει να κυριαρχήσει και σε κάθε μια ξεχωριστά μάχη» υπογράμμισε. Δεν παρέλειψε να επισημάνει αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ότι το ΚΚΕ «δεν είναι ένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα», αλλά «εχθρός της καπιταλιστικής ΕΕ και συνδέει αυτή την πάλη με την ανάγκη ανατρεπτικής εξέλιξης στην εξουσία και την οικονομία».

«Θα είναι μεγάλη νίκη και ελπίδα το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ να εκφραστεί στην κάλπη και στα ψηφοδέλτια, σε όλη την Ελλάδα και εδώ στο Αγρίνιο, στην Αιτωλοακαρνανία. Και γι’ αυτό όλοι και όλες θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Και στη δυτική Ελλάδα να βγούμε με επιτυχίες στην Περιφέρεια, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Νίκο Καραθανασόπουλο. Αλλά και στους δήμους, με πρώτο από όλους τον δήμο Αγρινίου, με υποψήφιο δήμαρχο τον Τίμο Παπανικολάου» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ