Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε απλά τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά θέλει να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά

Λάβρος κατά της κυβερνητικής πολιτικής εμφανίστηκε ο Γενικός Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε συνέντευξή του στο in.gr, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτηρίζει την τετράχρονη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως «κατήφορο που δεν έχει πάτο, και “αγώνα δρόμου” στο γήπεδο του συστήματος της εκμετάλλευσης, με τη φανέλα κάποιων επιχειρηματικών ομίλων και ευρωατλαντικών σχεδιασμών για να “τρέξει” τα δικά τους συμφέροντα» .

Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας τονίζει ότι «μόνο που το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν πήρε απλά τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλει να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά και μάλιστα με καλές επιδόσεις ιδιαίτερα στην εξαπάτηση και τον εγκλωβισμό λαϊκών ανθρώπων».

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν είχε ποτέ την ψευδαίσθηση περί «αριστερής κυβέρνησης με κοινωνικές ευαισθησίες» και μίλησε για «θράσος που περισσεύει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» όταν «βαφτίζουν κοινωνική ευαισθησία την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση των νέων συντάξεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού με νόμο της ΝΔ που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και ορίζει τον κατώτατο μισθό με υπουργική απόφαση». «Όσο για το εφάπαξ κοινωνικό μέρισμα, το οποίο εξανεμίστηκε την ίδια στιγμή, τα σχολικά γεύματα τα οποία δεν χορταίνουν όλα τα πεινασμένα παιδιά, αυτά δεν είναι κοινωνική ευαισθησία. Είναι η κυνική ομολογία ότι “η φτώχεια μεγαλώνει και μεις δίνουμε κανένα ψίχουλο στην πιο ακραία μορφή της”» προσθέτει.

Αναφέρει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είχε βασικό στόχο τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Δ. Βαλκάνια, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας θεωρεί τις Πρέσπες “συμφωνία πιλότο” και για το Κυπριακό. Δηλαδή αυτοί που υπέθαλψαν την τουρκική εισβολή και ανέχονται εδώ και 45 χρόνια την τουρκική κατοχή, είναι παράγοντες μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού!» «Διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι και οι αποφάσεις ουσιαστικά πολεμικής προετοιμασίας απέναντι στη Ρωσία, ακόμα και την απόφαση για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα που έχει υπογράψει ο κ. Καμμένος ως υπουργός ‘Αμυνας, ο κ. Κοτζιάς ως υπουργός Εξωτερικών. Διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι και η μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, με νέες βάσεις από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι όλα αυτά υπηρετούν τον στόχο “περί ηγετικού ρόλου”, με τον οποίο δεν διαφωνεί η ΝΔ και τα άλλα κόμματα. Όπως εξήγησε, ως «ηγετικό ρόλο» εννοούν «την αναβάθμιση της εγχώριας άρχουσας τάξης, με την αναζήτηση νέων πεδίων κερδοφορίας. Κι αυτός ο στόχος, αντικειμενικά κουβαλάει την εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε ένα ασταθές περιβάλλον διεθνώς και στην περιοχή».

Σχολιάζοντας τις αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στους Μαρξ και Λένιν, είπε «ο Μάρξ και ο Λένιν δεν προσφέρονται για να ξεπλύνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις πολιτικές βρωμιές του. Γι’ αυτό, επειδή έχουν καταντήσει γελοίοι, καλά θα κάνουν να ψάξουν αλλού για πλυντήριο». Είπε ότι «τέτοιο υπερδραστήριο Αμερικανό πρέσβη είχαμε να δούμε από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ καθώς ο Τζ. Πάϊατ, ως ένας άλλος Πιουριφόι, σουλατσάρει παντού» σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει «εργολαβία την δουλειά των ΗΠΑ στα Βαλκάνια» και γι’ αυτό «ο Αμερικανός πρέσβης “στάζει μέλι” για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πότε τη λέει “γεωπολιτικό μεντεσέ”, πότε “προτιμώμενο εταίρο”».ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ