Τσίπρας: Εγώ και ο Ζάεφ βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Η ενίσχυση της εθνικής ρητορείας και του εθνικισμού ως απάντηση σε παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις, είναι σαν να σπρώχνουμε τον τροχό της ιστορίας προς τα πίσω, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην 55η Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο της Γερμανίας.

Αυτή η θέση είναι επικίνδυνη, καταστροφική και “βόμβα” στα θεμέλια της ευρωπαϊκής συνοχής, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με βάση τις αξίες μας.Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «θέσαμε τέλος σε μια μακροχρόνια διαφωνία 30 χρόνων με τη Βόρεια Μακεδονία μέσα από μια πολύ δύσκολη στην υλοποίηση της Συμφωνία, τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για το που μπορεί να οδηγήσει ο εθνικισμός και ο απομονωτισμός».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε, «είναι ότι καλύτερο για τις δύο χώρες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και την Ευρώπη».«Είμαι πολύ υπερήφανος και είμαι πεπεισμένος ότι εγώ και ο Ζόραν Ζάεφ βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ιστορία δεν γράφεται από εκείνους που κωλυσιεργούν, από εκείνους οι οποίοι φοβούνται και τρέμουν μπροστά στις αλλαγές. Η Ιστορία, αντιθέτως, γράφεται από εκείνους που τολμούν να επιφέρουν αλλαγές και να σταθούν, παρά τις αντιδράσεις, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ