Συνάντηση Φώφης Γεννηματά με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Συνάντηση, κατά την οποία όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «επιβεβαιώθηκε η διαφωνία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το σχέδιο της κυβέρνησης για την αλλαγή του καθεστώτος μισθοδοσίας των κληρικών και την δήθεν αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

«Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή έλαβε ξεκάθαρη θέση απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την αλλοίωση των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας, για κομματική εκμετάλλευση. Δεν θα επιτρέψει παιχνίδια με το Σύνταγμα για τις σχέσεις Ελλάδας – Οικουμενικού Πατριαρχείου και θα προστατεύσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των απλών κληρικών από την τυχοδιωκτική μεταχείριση που προετοιμάζει η κυβέρνηση», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Πατριαρχείου οι Μητροπολίτης Πριγκηπονήσων κ Δημήτριος, Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, κ. Αμφιλόχιος, Μητροπολίτη Ανδριανούπολης κ. Αμφιλόχιος, ο Μέγας Αρχιδιάκονος κ. Θεόδωρος. Εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Παύλος Χρηστίδης, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ