Νέος υφυπουργός στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο Θάνος Μωραϊτης

Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ορίζεται ο Θάνος Μωραΐτης.

Ο Θάνος Μωραΐτης γεννήθηκε το 1970 στο Αγρίνιο. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση, εργαζόμενος παράλληλα στον τομέα των πωλήσεων αρχικά και αργότερα ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια πέρασε στον χώρο της Διαφήμισης, για να εξελιχθεί σε επιτελικό και διευθυντικό στέλεχος μεγάλων Διαφημιστικών Εταιρειών.

Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά από τα πρώτα γυμνασιακά χρόνια. Έκτοτε θητεύει σε όλα τα όργανα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο Νομού αλλά και σε κεντρικό επίπεδο.

Το 1994 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, ο νεότερος στη χώρα. Το 2000 εκλέγεται Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Τον Ιούνιο του 1999 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στις 21 Μαρτίου 2008 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Το 2004 εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ. Επανεκλέγεται διαδοχικά το 2007 και το 2009, το 2012 και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς. Το 2009 ορίζεται Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Με βασικό άξονα αρμοδιοτήτων την δασική πολιτική, κατά τη διάρκεια της θητείας του αναρτήθηκαν οι πρώτοι δασικοί χάρτες στην ιστορία της χώρας ενώ ξεκίνησε το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναδασώσεων που έχει γίνει ποτέ. Στις 18 Ιουνίου 2011 ορίστηκε Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Είναι παντρεμένος με τη Μίνα Γρανιτσιώτη και έχουν δυο παιδιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ