Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Τιμούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάνει καλά τη δουλειά του αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Μπήκε τέλος στη συζήτηση για μια σειρά από σημαντικές διατάξεις, όπως ο εκσυγχρονισμός του άρθρου 24 για το περιβάλλον και κυρίως μπήκε τέλος στη συζήτηση για να έχουμε στην Ελλάδα επιτέλους ιδιωτικά Πανεπιστήμια ή έστω μη κρατικά Πανεπιστήμια και αυτό είναι θλιβερό, γιατί είμαστε δυστυχώς η μόνη χώρα στον πλανήτη που το απαγορεύει. Μέχρι το 2009 έδειξα μελέτη ότι το απαγόρευαν άλλες τρεις χώρες, η Κούβα, η Βόρεια Κορέα και το Μπουτάν. Τώρα αυτές οι χώρες έχουν άρει τις απαγορεύσεις και έχουμε μείνει μόνοι μας να εξορίζουμε τα παιδιά στο εξωτερικό. Αναγνωρίζουμε τα πτυχία τους αφού έχουν δώσει συνάλλαγμα σε άλλες χώρες και να έχουμε χιλιάδες Έλληνες πανεπιστημιακούς να κάνουν καριέρα έξω, διότι εδώ απαγορεύεται” ανέφερε.

Σχετικά με τις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια στο εξωτερικό δήλωσε “Δυστυχώς είναι μια ανοησία, δεν ντρέπονται. Με συγχωρείτε, δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ, στην Κύπρο είναι δύο-τρία ιδιωτικά Πανεπιστήμια, πέραν του κρατικού, που πάνε και σπουδάζουν τα παιδιά μας και διδάσκουν Έλληνες καθηγητές”.

“Είναι εκτός πραγματικότητας όλη αυτή η συζήτηση και να σας το πω απλά. Δεν ήθελαν την δική μας πρόταση που έλεγε ιδιωτικά και μη κρατικά, ας έπαιρναν την πρόταση του ΚΙΝΑΛ που έλεγε σκέτο μη κρατικά, δηλαδή να δώσουν τη δυνατότητα, λέω εγώ ένα παράδειγμα, στο Ίδρυμα Νιάρχος που κάνει ένα μεγάλο κοινωνικό έργο να κάνει και ένα μη κρατικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Γιατί; Το Ίδρυμα Νιάρχος δίνει ακόμα και σε ξένα νοσοκομεία χορηγίες κλπ, απαγορεύουμε να το κάνει αυτό στην Ελλάδα;” πρόσθεσε.

“Εμείς τιμούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πιστεύουμε ότι κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Και εγώ προσωπικά τον τιμώ, τον είχα καθηγητή στη Νομική, το ξέρει και ο ίδιος. Από εκεί και πέρα, πιστεύουμε ότι κάθε πράγμα στον καιρό του, ειδικά με αυτήν εδώ την κυβέρνηση που άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι κι άλλα το βράδυ. Δηλαδή, τι να συζητήσεις μαζί τους; Αυτοί είναι ικανοί με οποιαδήποτε πρόφαση να έρθουν να το αλλάξουν την προηγούμενη ημέρα το βράδυ. Σας το λέω ειλικρινά, αν είναι να συζητήσουμε μαζί τους για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα το κάνουμε την παραμονή. Εμείς θέλουμε η χώρα να έχει σταθερότητα, τιμούμε τον Προκόπη Παυλόπουλο, θα προχωρήσουμε σε μια τέτοια κατεύθυνση που να εξασφαλίζει στη χώρα σταθερότητα, άλλωστε γιατί να μη θέλουμε να έχουμε σταθερότητα; Θέλουμε να έχουμε, οι πρώτοι που θα κερδίσουμε ως επόμενη κυβέρνηση είμαστε εμείς” τόνισε.

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια είπε “Είναι μια κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης. Έχει συμφωνήσει με τις τράπεζες και οι τράπεζες τον ανέχτηκαν να μπει προστασία αντικειμενικής αξίας κατοικίας 250.000 ευρώ, πράγμα που δεν έχει πραγματική αξία, γιατί υπάρχουν κόφτες που αναιρούν αυτή την προστασία, που είναι το υπόλοιπο του δανείου και φυσικά το εισόδημα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ