Παππάς στον Realfm 97,8: Η συζήτηση για το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι άκαιρη μόνο για τα εσωκομματικά της ΝΔ

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Την Κυριακή το μεσημέρι φεύγουμε για επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία. Φαίνεται από τις πρώτες στιγμές με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες. Έχουμε ήδη κλείσει τις συναντήσεις” σχολίασε.

“Είναι θετική η πρώτη ψηφοφορία, όλες οι προτάσεις μας έχουν εγκριθεί. Το θέμα της εκλογής του ΠτΔ από τον λαό ας το συζητήσουμε αμέσως μετά γιατί θέλω να κάνω την εξής επισήμανση για τη χθεσινή ψηφοφορία. Καθαρίζουμε κάποιους λογαριασμούς με το παρελθόν και ο κόσμος καταλαβαίνει και ξέρει και γνωρίζει ότι χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχαμε το σάρωμα της διάταξης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την αλλαγή του άρθρου 86, παράγραφος 3, και αντιλαμβάνεται βεβαίως ότι άλλο ένα πλέγμα διατάξεων που αφορούν την κοινωνική προστασία υπερψηφίστηκε όχι με πλειοψηφία με 180, ότι είναι κρίσιμο να διαμορφωθεί στις εκλογές του Σεπτεμβρίου μια πλειοψηφία, η οποία να επικυρώσει με την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα αριθμητική των 180 αυτές τις ρυθμίσεις” ανέφερε.

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε “Άκαιρο είναι για τα εσωκομματικά της ΝΔ. Καθόλου άκαιρο δεν είναι διότι και εμείς ερωτώμεθα. Ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη πρόσφατα και απήντησε αν θεωρεί πως ο Προκόπης Παυλόπουλος ασκεί τα καθήκοντά του με καλό τρόπο κι αν είναι μια ενδεδειγμένη λύση για μια νέα θητεία. Επομένως, είναι ένα ερώτημα πραγματικό, δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση από αυτό να αποστεί, εκτός αν ήθελε να κάνει άλλες επιλογές. Είναι προφανές ότι άλλες επιλογές θέλει να κάνει η ΝΔ και γι’αυτό δεν αρνείται, παρόλο που ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας καλός Πρόεδρος, ένας άνθρωπος που είναι από τα σπλάχνα της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα, η ΝΔ αρνείται να πει ότι θα συναινέσει σε αυτή την επιλογή”.

“Έχουμε 221 βουλευτές που είπαν ότι πρέπει να αλλάξει η διάταξη αυτή στην κατεύθυνση αποσύνδεσης της εκλογής ΠτΔ από τη διάλυση της Βουλής κι αν επικυρωθεί αυτό το αποτέλεσμα και στην επόμενη ψηφοφορία ανοίγει ο δρόμος για να διαμορφωθεί μια διάταξη που προβλέπει την ακραία περίπτωση που η Βουλή αδυνατεί να εκλέξει ΠτΔ” είπε.

“Δεν αντιλαμβάνομαι αυτού του τύπου την κριτική. Εμείς φέραμε την προτεινόμενη διάταξη αυτή. Η ΝΔ πάει σε μια λύση να εκλέγεται με 151. Με απλή πλειοψηφία δεν εκλέγουμε ούτε τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ούτε την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Θα εκλέγουμε με απλή πλειοψηφία τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Τον εγγυητή δηλαδή της λειτουργίας του πολιτεύματος; Είναι μια λύση που δεν ενδείκνυται” τόνισε.

“Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα γίνουν τότε γιατί η μέριμνά μας είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας της αναπτυξιακής διαδικασίας που έχει μπει η οικονομία μας” σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ