Παρασκευόπουλος στον Realfm 97,8: Εξαρχής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο μετρημένη από την πρόταση της ΝΔ

“Εξαρχής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο μετρημένη από την πρόταση της ΝΔ που αφορούσε περισσότερες ρυθμίσεις”, είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Αυτό το οποίο τώρα έχουμε σαν εικόνα είναι ότι δεν είναι πολλές οι ρυθμίσεις που μπορούν να ψηφιστούν με 180 ψήφους. Επομένως, αυτό μειώνει τον αριθμό των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που μπορούμε να έχουμε από την επόμενη Βουλή. Με 151 αποφασίζεται τώρα η αναθεώρηση μίας ρύθμισης, αλλά για να έχουμε την καινούργια χρειάζεται να έχουμε 180 στην άλλη Βουλή και δεν μπορούμε να το προεξοφλήσουμε ότι θα είναι εύκολο”, σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Σχετικά με τον τρόπο εκλογής της ηγεσίας του δικαστικού σώματος και τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε μεταξύ άλλων ότι “είναι μία αναθεώρηση που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να γίνει όταν κάπου θα συγκλίνουν οι απόψεις. Και όταν λέω οι απόψεις, δεν εννοώ μόνο οι απόψεις βουλευτών ή πολιτικών, θα πρέπει να υπάρχει μία ευρύτερη σύγκλιση όλων των ενδιαφερομένων. Αυτό που λέει ο κ. Καλογήρου είναι σωστό. Δηλαδή, συμφωνούν όλοι ότι η τελική επιλογή από το υπουργικό συμβούλιο έχει ένα πρόβλημα, αλλά άλλος λέει ότι θα πρέπει η Βουλή ευρύτερα να έχει την αρμοδιότητα, άλλος λέει ότι πρέπει να έχουν αμιγώς οι δικαστικοί τον λόγο και άλλοι αναφέρονται σε ένα σώμα το οποίο θα είναι ευρύτερο. Όταν η ίδια η επιστήμη ή οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι και κοινωνικά δεν έχουν καταλήξει κάπου, δεν φαίνεται ότι είμαστε ώριμοι να πάμε σε μία επιλογή”.

“Οι επιλογές είναι λιγότερες στην περίπτωση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο εάν μπορεί να γίνεται προσφυγή στον κόσμο ή όχι, είναι μία βασική επιλογή και όχι ένα φάσμα στο οποίο να υπάρχει μία αμφιβολία”, δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ