Κόντρα Γεωργιάδη – Παπακώστα για το άρθρο περί ευθύνης υπουργών

Αντιπαράθεση με φόντο την αναθεώρηση του άρθρου 86 που αφορά στην ποινική ευθύνη υπουργών, είχαν στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Κατερίνα Παπακώστα σημειώθηκε στη Βουλή.

Η αναφορά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε κατάπτυστο άρθρο, προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Παίρνοντας τον λόγο την κατηγόρησε για λαϊκισμό και κάλεσε την ίδια αλλά και άλλους βουλευτές, που πλέον έχουν προσχωρήσει ή στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να ζητήσουν συγγνώμη.

“Μου κάνει εντύπωση, πως ενώ είχε ψηφίσει το άρθρο 86, σήμερα να το χαρακτηρίζει κατάπτυστο. Εγώ δεν το έχω ψηφίσει. Το έχει ψηφίσει, όμως, η κ. Παπακώστα και ο κ. Κουρουμπλής. Τουλάχιστον, πείτε μια συγγνώμη”, τόνισε και συμπλήρωσε: “Η αναθεώρηση του άρθρου 86 δεν αφορά τους υπουργούς της ΝΔ, αλλά τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η αναθεώρηση είναι προς το μέλλον και άρα αν κάποιος θα έπρεπε να έχει ανησυχία για το αν θα αναθεωρηθεί το άρθρο 86, είναι οι σημερινοί υπουργοί. Εγώ, όπως έχω πει, έχω κάνει σκοπό της ζωής μου να αποδείξω στην επόμενη Βουλή ότι το παρόν άρθρο 86 είναι αρκετό για να βάλει στη φυλακή υπουργούς που είναι επίορκοι και θα το δείτε να συμβαίνει”.

Απαντώντας η κ. Παπακώστα, χωρίς να κατονομάσει τον Άδωνι Γεωργιάδη, ανέφερε πως ο προλαλήσας συνάδελφος θα πρέπει να γνωρίζει ότι το άρθρο όταν ψηφίστηκε είχε στόχο να προστατευθεί ο υπουργός με τρόπο ανάλογο του βουλευτή. «Όταν διαπιστώθηκε από την ομιλούσα ότι εργαλειοποιήθηκε το άρθρο, με φαύλες και αδιαφανείς συμπεριφορές να καλύπτονται πίσω από αυτό, έκρινε πως είναι υποχρέωση της Βουλής να το αλλάξει», είπε και πρόσθεσε πως οι νόμοι κρίνονται στην πράξη. Έκανε δε, λόγο για δημαγωγούς που δεν ξέρουν από ηθική και δημοκρατία και πως λειτουργεί το δημοκρατικό σύστημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ