Φίλης: Η κυβέρνηση θα προστατέψει την πρώτη κατοικία, δεν κυβερνούν οι τράπεζες

Ενόψει της κυβερνητικής σύσκεψης με τους τραπεζίτες σχετικά με τον Νόμο Κατσέλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Alpha, τόνισε ότι «δεν υπάρχει τραπεζοκρατία, δεν κυβερνούν οι τράπεζες, η κυβέρνηση θα προστατέψει την πρώτη κατοικία».

Όπως πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων στην κυβέρνηση. Θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία για τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δάνειά τους, για την πρώτη τους κατοικία» τονίζοντας παράλληλα ότι «η αξίωση των τραπεζών να πέσει στις 80.000 είναι υπέρ των συμφερόντων των τραπεζών, όχι εν συνόλω των τραπεζών αλλά αυτών που ελέγχουν τις τράπεζες, τω τραπεζιτών. Θα βρεθεί λύση αν υπάρχει διάθεση και από την πλευρά των τραπεζών».

Ο κ. Φίλης επεσήμανε επίσης: «Οι τράπεζες έχουν ενισχυθεί με τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις του Έλληνα φορολογουμένου και δεν τίθεται στο τραπέζι αυτήν τη στιγμή τέταρτη… Πιέσεις υπέρ των τραπεζών υπάρχουν. Δεν μας αφορά το ζήτημα ως κυβέρνηση… Προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία… Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαπραγματεύεται και όταν διαπραγματεύεται κερδίζει στο πλαίσιο του δυνατού πράγματα».

Όπως εξήγησε στόχος της κυβέρνησης είναι «να υπάρξει υψηλή προστασία της πρώτης κατοικίας και δυνατότητα κουρέματος όπου είναι αναγκαίο. Οι τράπεζες έχουν χρηματοδοτηθεί με 35 δισ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο… Δεν υπάρχει εξουσία των τραπεζών, υπάρχει νομιμοποιημένη πολιτική εξουσία».

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Φίλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όποτε και αν γίνουν μπορεί να κερδίσει και δεύτερη τετραετία, ενώ σχετικά με τον Πάνο Καμμένο σχολίασε ότι “δίνει μια απελπισμένη μάχη πολιτικής επιβίωσης. «Δεν κάναμε τους βουλευτές του υπουργούς, υπήρξαν υπουργοί και παραμένουν. Όταν διασπάται ένα κόμμα δεν είναι προίκα. Δεν είναι συνωμοσία. Είναι ένα πολιτικό αδιέξοδο που θα λυθεί με τις εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ