Πολάκης για γρίπη: Δεν είναι και καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας – ΒΙΝΤΕΟ

Με ερώτηση για τη γρίπη ξεκίνησε η συνέντευξη του Παύλου Πολάκη το βράδυ της Κυριακής στο δελτίο ειδήσεων του Kontra. Ερωτηθείς για τα θύματα της γρίπης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απάντησε: “Fake news και καταστροφολογία στη δημόσια Υγεία δεν είναι ανεκτά. Να μιλήσουμε με αριθμούς γιατί οι αριθμοί δίνουν τις απαντήσεις. Το τελευταίο διάστημα ζούμε μια κατάσταση που οτιδήποτε γίνεται χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση και δυστυχώς από μια μεγάλη μερίδα των Μέσω Ενημέρωσης για να παράξουν έναν φόβο, μια καταστροφής στα πλαίσια συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης”.Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα κρούσματα της γρίπης τα περασμένα χρόνια. “Γρίπη 2010-2011, σύνολο κρουσμάτων 309, νεκροί 101, η πλειοψηφία και τότε όπως και τώρα ανεμβολίαστοι. Γρίπη 2015-2016l: 372 κρούσματα, 123 νεκροί. Γρίπη 2017-2018: 50 κρούσματα, 14 νεκροί. Φέτος, μέχρι στιγμής και με επίσημα στοιχεία μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, έχουμε 173 άτομα που έχουν νοσήσει σοβαρά, με μόλις το 15% από αυτά να είναι εμβολιασμένοι. Από αυτά τα άτομα 165 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 38. Και είναι άνθρωποι με ευπάθειες, με χρόνια νοσήματα η συντριπτική πλειοψηφία. Υπάρχουν και κάποιοι που δυστυχώς χάθηκε η ζωή τους οι οποίοι δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, που όμως είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρείται κάθε χρόνο” “Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης, με την πλειοψηφία των στελεχών να είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περυσινή χρονιά ή η χρονιά του 2012-2013 που επίσης ήταν ήπια, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος. Αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε δηλαδή κιόλας» πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας φέτος έγινε “η πιο αυξημένη, προφυλακτική, εμβολιαστική κάλυψη που έχει γίνει ποτέ και με ενδείξεις. Φέτος έχουν εμβολιαστεί 2 εκατ. άνθρωποι, υπάρχει απόθεμα εμβολίων σε συνεννόηση με τον ΕΟΦ”.

Δείτε την απάντησή του στην αρχή του βίντεο

Για τις ΜΕΘ είπε ότι ο 2015 η κυβέρνηση παρέλαβε 438 κρεβάτια κι εξοπλισμένα 578. “Το μέγιστο ήταν την περίοδο των ολυμπιακών Αγώνων 495 κρεβάτια. Αυτή την στιγμή τα λειτουργούντα κρεβάτια 552”, τόνισε. Παράλληλα, σημείωσε ότι “δεν υπάρχει ούτε μια οργανική θέση κενή σε όλη την χώρα από τις 188 θέσεις Ιατρών”.

“Βάλαμε αξονικό στην Ικαρία, σε ένα ακριτικό νησί και δεν πρόβαλε κανένα ΜΜΕ. Αντίθετα τα προηγούμενα χρόνια προβάλανε τον Γεωργιάδη τότε που τους ταϊζε ” ανέφερε επίσης.

Ο κ. Πολάκης έδωσε απάντηση στον Επίτροπο Υγείας Ε.Ε. τονίζοντας ότι θα πρέπει να δει το έργο του και όχι να ασχολείται με το κάπνισμα σου κάτι για το οποίο παραδέχθηκε πως τυπικά δεν είναι σωστό. Αλλά όπως δήλωσε σκέφτεται σοβαρά να κόψει το κάπνισμα.

“Θα περίμενα τον Ευρωπαίο επίτροπο να είχε την ευαισθησία και τα προηγούμενα χρόνια, για το 5ευρω και τους ιατρούς που έφευγαν από το σύστημα Υγείας” επεσήμανε. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση NOVARTIS σημειώνοντας πως δεν υπάρχει σκευωρία και υπογραμμίζοντας πως δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, για την οποία σχολίασε πως καθυστερεί. “Από το 2018 έχει ασκηθεί δίωξη στον κ.Φρουζή και δεν τον έχει καλέσει ακόμη η δικαιοσύνη. Το ότι ρώτησα γιατί δεν τον έχει καλέσει είναι παρέμβαση; ” είπε. Για τον πρώην κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο επεσήμανε πως δε συμφωνεί με τη στάση του για τη Βόρεια Μακεδονία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Toν Πάνο Καμμένο τον γνωρίζω από το 2008 που ήταν υπουργός Ναυτιλίας, Διαφωνώ απόλυτα μαζί του για την Συμφωνια των Πρεσπων Ειχαμε καλή συνεργασία αλλά τώρα έχει αυτοεγκλωβιστεί “

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ