Βέμπερ: Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την άνοδο λαϊκιστών και ακροδεξιών στην Ευρώπη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Όσον αφορά στην άνοδο των λαϊκιστών, ο κ. Βέμπερ επεσήμανε ότι “αυτό είναι ένα από τα ζητήματα-κλειδί, που θα κληθούν να απαντήσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες στις εκλογές στο τέλος Μαΐου. Εάν θα έχουμε αρκετά μέλη στο Ευρωκοινοβούλιο που είναι διατεθειμένα να κάνουν συμβιβασμούς, για συνεργασίες, για να χτίσουν γέφυρες ή εάν θα επικρατήσουν ο εγωισμός ή ο εθνικισμός. Αυτήν τη στιγμή το ένα τρίτο του Ευρωκοινοβουλίου είναι ενάντια στο ευρωπαϊκό πνεύμα της συνεργασίας και οι πολίτες αποφασίζουν για τη σύνθεση της επόμενης Ευρωβουλής. Απευθύνω λοιπόν έκκληση, επειδή χρειαζόμαστε μια δυνατή Ευρωπαϊκή Ένωση και μια δυνατή ευρωπαϊκή ταυτότητα να υπερασπιστούμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον, ας μείνουμε ενωμένοι και ας ψηφίσουμε υπέρ των ευρωπαϊκών δυνάμεων”.

Στο ερώτημα αν οι Έλληνες μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερο μέλλον, ανέφερε: “Εξαρτάται από τις αποφάσεις του ελληνικού λαού στις εκλογές. Πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας υποψήφιος υπέρ των μεταρρυθμίσεων όπου μπορούν να επιτευχθούν πολλά. Κοινός μας στόχος είναι, είναι στενός μου φίλος και ο κοινός μας στόχος είναι ως νεαροί και καινούργιοι ηγέτες να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο, να σταματήσουμε την κρίση”.

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα είπε: “Τον σέβομαι απόλυτα για την ικανότητά του να κυβερνά και να κάνει έργο γι’ αυτήν τη χώρα, άλλωστε έχει αυτήν την εντολή. Στην πολιτική μου οικογένεια, όμως, στο ΕΛΚ, όπου ανήκει η ΝΔ έχουμε αμοιβαία κατανόηση για το τι πρέπει να κάνουμε”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ