Βέμπερ: Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα

“Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι εδώ με τον αρχηγό της Ν.Δ. και επόμενο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χαίρομαι ιδιαίτερα να συζητώ μαζί σου για τα νέα βήματα εδώ στην Ελλάδα. Αγαπητοί φίλοι, βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της ιστορίας. Οι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Και μία από τις θεμελιώδεις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι να δώσουμε μία απάντηση στην πολιτική προσέγγιση που βασίζεται στον φόβο. Διότι αυτό κάνουν οι λαϊκιστές και οι ακραίοι, επενδύουν στον φόβο και επωφελούνται από τις ανησυχίες και τον φόβο των πολιτών” ανέφερε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

“Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα» είπε, επαναλαμβάνοντας πως βασικό του μήνυμα είναι «πως κανείς δεν πρέπει να αφήνει το σπίτι του ή τη χώρα του για οικονομικούς λόγους”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση η Ευρώπη, όσον αφορά την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων όπως ζητά η ΝΔ, ο κ. Βέμπερ δήλωσε: “για το μέλλον θα πρέπει να δούμε αν έχουμε μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που ανοίγει νέα πεδία για την ανάπτυξη. Αν θα ήταν μια άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Αλλά στην παρούσα φάση πρέπει να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον”.”Το μήνυμά μας στο ΕΛΚ είναι “όχι στον φόβο”. Το μήνυμά μας είναι η ελπίδα. Το μήνυμά μας είναι ότι υπάρχει ένα θετικό μέλλον. Μαζί μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, ίσως μια ολόκληρη νέα εποχή για θετικές εξελίξεις. Και η ανάγκη για ένα νέο κεφάλαιο γίνεται ιδιαίτερα αισθητή εδώ, στην Ελλάδα. Τώρα είναι η ευκαιρία να αρχίσει αυτή η νέα εποχή θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα” τόνισε.

“Το κυρίαρχο ζήτημα που θέλουμε να συζητήσουμε σήμερα εδώ, ως βάση της ιδέας μας για ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας, είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ξέρετε, τα τελευταία δέκα χρόνια, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και επί τη βάσει του μεταρρυθμιστικού προγράμματος και του προγράμματος επενδύσεων του Jean-Claude Juncker, δημιουργήσαμε συνολικά 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Και ο στόχος που θέλουμε ως ΕΛΚ να επιτύχουμε είναι να δημιουργήσουμε 5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Επομένως, εμείς βάζουμε καθαρές ιδέες πάνω στο τραπέζι: χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις, ιδίως στις υποδομές. Χρειαζόμαστε καινοτομία, η καινοτομία είναι το κλειδί για τις μελλοντικές προοπτικές της οικονομίας μας” υπογράμμισε.

“Οι λαϊκιστές δεν μπορούν να τα καταφέρουν, ούτε οι αριστεροί ούτε οι δεξιοί. Δεν έχουν ιδέα πώς να λύσουν προβλήματα. Το βλέπουμε στην Ιταλία, με όσα διαβάζουμε για τις δραματικές οικονομικές εξελίξεις εκεί. Η οικονομία της Ιταλίας βρίσκεται σε ύφεση. Καμιά άλλη χώρα δεν βρίσκεται σε ύφεση, πλην της Ιταλίας. Και ο Ντι Μάιο και ο Σαλβίνι δεν μπορούν πλέον να τα βάζουν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, βρίσκονται ήδη ένα χρόνο στην εξουσία. Αποδεικνύεται πια χωρίς αμφιβολία ότι η Αριστερά και οι λαϊκιστές δεν μπορούν να δημιουργήσουν δουλειές, αδυνατούν να διαμορφώσουν θετικές εξελίξεις για το μέλλον” πρόσθεσε.

“Πρέπει να το πούμε και αυτό στην προεκλογική μας καμπάνια: να πούμε στον κόσμο την αλήθεια. Αστειευόμουν πριν, λέγοντας ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ελλάδα, όσο και ο Pablo Cassado στην Ισπανία, συναγωνίζονται ποιος θα γίνει πρώτοςΠρωθυπουργός της χώρας του. Είναι ένας ωραίος συναγωνισμός. Και οι δυο τους έχουν πολύ καλές πιθανότητες, γιατί έχουν καλό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα για τη χώρα τους, που συμβαδίζει με τις αρχές του ΕΛΚ” σχολίασε.

“Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα, μια ιστορική χρονιά για την Ελλάδα όπου οι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον τους. Και μια ιστορική χρονιά για την Ευρώπη, καθώς οι Ευρωπαίοι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης” κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ