Νέες ΦΩΤΟ από την επίσκεψη Τσίπρα στην Αγία Σοφία

Την Κωνσταντινούπολη επισκέπτεται σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ. Ερντογάν στην Άγκυρα.

Το πρωί ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στην Αγία Σοφία. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έφτασε στο μνημείο συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον αν. υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφ. Εξωτερικών Μ. Μπόλαρη και τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα.Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν ο οποίος συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην ξενάγηση.

Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση και είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος.Σε ανάρτησή του στο Twitter, εξέφρασε τη συγκίνηση και τη χαρά του για την επίσκεψη.  Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε στην ανάρτησή του: «Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κατά την επίσκεψη στην Αγία Σοφία, μνημείο του βυζαντινού πολιτισμού, της ορθοδοξίας και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Εδώ αισθάνεται κανείς το βάρος της ιστορίας».

Πηγή φωτογραφιών: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ