Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Δεν θα γκρεμίσουμε όλη μας την κοινοβουλευτική Δημοκρατία επειδή ο Τσίπρας θέλει να έχει υπό έλεγχο τον Καμμένο

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Και από το Σύνταγμα και από τον κανονισμό της Βουλής ο κάθε βουλευτής μπορεί να ανήκει σε μία Κ.Ο. και μόνο. Αν δεχθούμε λοιπόν ότι οι έξι έχουν στείλει επιστολή που τους εντάσσει στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ορισμένοι εξ αυτών ανήκουν σε δύο τουλάχιστον Κ.Ο.” ανέφερε.

“Ο μόνος τρόπος για να τους εκπροσωπεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και άρα μόλις σηκώνεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να μετράει για 151 ψήφους είναι να ενταχθούν στην Κ.Ο. δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς σε κάθε ψηφοφορία θα έχουμε ονομαστική και θα ψηφίζουν. Καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας επειδή δεν μπόρεσε λόγω της φασαρίας να αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής και θέλει με κάποιον τρόπο να έχει ευχαριστημένο τον κ. Καμμένο, σκέφτονται διάφορες γελοιότητες για να μπορέσουν να κρατήσουν τον Καμμένο υπό ηρεμία. Όμως, με συγχωρείτε, δεν θα γκρεμίσουμε όλη μας την κοινοβουλευτική Δημοκρατία και όσα γνωρίζουμε επειδή ο Τσίπρας θέλει να έχει υπό έλεγχο τον Καμμένο. Τα πράγματα είναι πολύ απλά: ή ο κ. Ζουράρις και ο κ. Παπαχριστόπουλος ανήκουν στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ άρα όταν ψηφίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ η ψήφος τους μετράει ή οι κύριοι αυτοί ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ άρα η ψήφος τους μετράει όταν ψηφίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ” είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

“Είμαι από αυτούς που σταθερά πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να φτάσει μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας του και θα κάνει το παν για να φτάσει. Θέλει να το κάνει, το αν θα το επιτύχει είναι άλλο θέμα. Πιστεύω ότι στην προσπάθεια του να το κάνει δημιουργεί ένα εξαιρετικά τοξικό πολιτικό κλίμα, γελοιοποίησης των θεσμών, δημιουργεί εικόνες ενός Πρωθυπουργού που τελεί υπό ομηρία ή εκβιασμό από τον Καμμένο… Όλα αυτά δεν είναι ωραία για τη Δημοκρατία μας” τόνισε.

“Είμαι υπέρ του διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας επί της αρχής. Δεν έχω αντίρρηση να γίνονται τέτοια ταξίδια, αρκεί να είναι πολύ καλά προετοιμασμένα π.χ. τώρα φαίνεται πως λίγο πριν φτάσει ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ο κ. Ερντογάν την επικήρυξη των “8”. Δεν θέλω να γίνει ένα ταξίδι απλώς για να γίνει. Αν είναι καλά προετοιμασμένο και παράγει θετικά αποτελέσματα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καλώς να γίνει, αν όμως γίνεται απλώς για να αλλάξουμε την ατζέντα τότε μπορεί να μας φέρει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Από το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα θυμίζω μόνο ζημία είχαμε” σχολίασε.

Αναφορικά με το πρωτοσέλιδο της Δημοκρατίας είπε ότι “Ο κ. Τατσόπουλος είναι προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον βόρειο τομέα, η πρόσκληση μου και η παρουσία του εκεί μαζί με τους άλλους υποψηφίους είναι η μεγαλύτερη, έμπρακτη υποστήριξή μου στην πολιτική που ασκεί ο Πρόεδρος της ΝΔ. Πως θα μπορούσε να είναι αυτό αρνητικό προς τον Πρόεδρο; Δεύτερον, εγώ κόβω κάθε χρόνο την ίδια ημερομηνία περίπου την πίτα, εδώ και 14 χρόνια. Προφανώς κάποιοι θα ήθελαν να το σταματήσω, δεν βλέπω λόγο να το σταματήσω” και πρόσθεσε “Ασφαλώς και δεν την είδε Πρόεδρος ο Άδωνις και αυτά είναι τρίχες κατσαρές. Ο Άδωνις στηρίζει τον Πρόεδρο της ΝΔ για να γίνει Πρωθυπουργός, πιστεύω όσο λίγοι και το έχω αποδείξει εμπράκτως. Η μισή μου ομιλία ήταν αφιερωμένη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτά όλα τα γράφει η “Δημοκρατία” γιατί θέλει να σπείρει ζιζάνια. Ζιζάνια μεταξύ μας δεν μπορεί να σπείρει η “Δημοκρατία”, όλοι στη ΝΔ είμαστε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να γίνει Πρωθυπουργός μια ώρα αρχύτερα. Εσωκομματικά στη ΝΔ δεν υπάρχουν, είμαστε πολύ βαρετοί στα εσωκομματικά μας. Όπως και για το αν αναφέρθηκα στον κ. Δένδια, δεν αναφέρθηκα καθόλου, ούτε μία φορά”.

“Αμέσως πριν από το κομμάτι που αναφέρει η εφημερίδα, μιλούσα για την κ. Παπακώστα, η οποία ξεκίνησε από τη ΝΔ, εξελέγη με τη ΝΔ, μου άκουσε κριτική όσο καιρό υποτίθεται ότι ήταν στη ΝΔ και τελικά αυτό που ήθελε ήταν να πάρει τα χειροκροτήματα των συριζαίων. Άρα δεν αναφερόμουν στον κ. Δένδια. Όποιος δει την ομιλία μου θα το καταλάβει” διευκρίνισε.

“Εγώ δηλώνω και στο ραδιόφωνό σας, όπως το έχω δηλώσει και στη Βουλή, εγώ προσωπικά κάνω χρήση του άρθρου και όποιος θέλει να με κατηγορήσει για αδίκημα που έχει παραγραφεί από το Σύνταγμα, παραιτούμαι της παραγραφής γιατί θέλω να δικαστώ, δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα. Να το κάνουμε με τη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα να είμαστε νόμιμοι και να είναι μια διάφανη διαδικασία” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ