Σενάρια για αλλαγή του κανονισμού της Βουλής

Σενάρια έχουν πυροδοτηθεί για αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, ώστε να υπάρξει δικλείδα ασφαλείας για να μην διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Όλα ξεκίνησαν από μια αναφορά του Δημήτρη Τζανακόπουλου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Μια δήλωση που κινείται προς την κατεύθυνση της “διάσωσης” της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, η οποία κινδυνεύει να διαλυθεί αν παραδώσει την Παρασκευή την έδρα του ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της πιθανότητας διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε μεταξύ άλλων: “H πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι ούτε ηθικά ούτε πολιτικά ορθό να διαλύονται ΚΟ κομμάτων τα οποία στη διαδικασία των εθνικών εκλογών έχουν εξασφαλίσει την είσοδο τους στο κοινοβούλιο. Και δεν μιλώ μόνο για τους ΑΝΕΛ, αλλά και το Ποτάμι και οποιοδήποτε άλλο κόμμα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της διάλυσης”.

“Πρέπει το θέμα να συζητηθεί” πρόσθεσε.

Η δήλωσή του αυτή πυροδότησε νέα σενάρια σχετικά μια πιθανή αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ή διαφορετικής ερμηνείας του επίμαχου άρθρου 15. Ωστόσο μέχρι στιγμής η βουλή κρατά κλειστά τα χαρτιά της, με κοινοβουλευτικές πηγές να απαντούν πως εάν και εφόσον προκύψει θέμα, τότε θα συζητηθεί.

Δεν αποκλείεται βέβαια το μήνυμα του κ. Τζανακόπουλου να μην απευθυνόταν προς τον πρόεδρο της βουλής, Νίκο Βούτση, αλλά προς τον κ. Παπαχριστόπουλο, προκειμένου να μην παραιτηθεί…

ΝΔ: Αποτέλεσμα εξόφθαλμου εκβιασμού ενδεχόμενη διάσωση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

«Όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες είναι το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμου πια εκβιασμού», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, η οποία υποστηρίζει ότι «ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ακόμη και τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ».

«Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει και είναι πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος. Αυτό που και οι δύο δεν καταλαβαίνουν είναι ότι όλοι οι πολίτες τους έχουν πάρει πια χαμπάρι», προσθέτει η ΝΔ.

Μέγαρο Μαξίμου: Σε σύγχυση η ΝΔ για το «διαζύγιο»

«Στην αρχή η ΝΔ μιλούσε για «συναινετικό διαζύγιο». Μετά μιλούσε για «σικέ διαζύγιο». Στη συνέχεια για «διαζύγιο συναλλαγής». Σήμερα, μιλά για «διαζύγιο εκβιασμών»» σχολίασαν κυβερνητικές πηγές, συμπληρώνοντας «Μέχρι να καταλήξει πάντως μέσα στη σύγχυσή της, θα έχει χάσει αρκετές ακόμη ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ