Καθιερώνονται οι ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή – Κόντρα Δένδια με Χριστοδουλοπούλου και Βαρεμένο – ΒΙΝΤΕΟ

Με ονομαστικές ψηφοφορίες θα εγκρίνονται από εδώ και στο εξής τα νομοσχέδια στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, με αφορμή την αμφισβήτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ.

“Το νομοσχέδιο αυτό απερρίφθη χθες επί της αρχής, ο προεδρεύων αντί να ανακοινώσει την απόρριψη τότε μίλησε περί ονομαστικής ψηφοφορίας. Ακριβώς επειδή έλειπε απερρίφθη. Δεν υπάρχει διαδικασία που να καλύπτει αυτό που γίνεται σήμερα, δηλαδή την εκ νέου ονομαστική ψηφοφορία για να διορθωθεί το μη ανακοινωθέν χθες αποτέλεσμα. Δεν προβλέπονται αυτά. Με τον υπάρχοντα κανονισμό το νομοθέτημα έχει απορριφθεί”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

“Τι θέλετε να αποδείξετε στην κοινωνία πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μειοψηφία; Δεν το ξέρει;”, είπε σε υψηλούς τόνους η προεδρεύουσα της Ολομέλειας Τασία Χριστοδουλοπούλου εμφανώς ενοχλημένη από την τροπή που έλαβε η διαδικασία στην Ολομέλεια.

“Εφεξής να ξέρετε θα γίνονται ονομαστικές ψηφοφορίες για όλα τα νομοσχέδια για να τελειώνουμε και να μην αμφισβητεί κανείς” ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου στη συνέχεια ζήτησε να γίνει ψηφοφορία επί της πρότασης Δένδια να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

“Εκ του κανονισμού πρέπει να μιλήσουν τα κόμματα. Είναι θέμα νομιμότητας, δεν κρίνετε εσείς κ. Πρόεδρε την ωφέλεια. Μην το τραβάτε κυρία Πρόεδρε, μην ασκείτε προσωπική πολιτική από την έδρα. Δώστε το λόγο στους κοινοβουλευτικούς, είναι υποχρέωσή σας εκ του κανονισμού να το κάνετε, μην καταλήγετε σε προσωπικά συμπεράσματα. Δεν υπάρχει άλλη λύση διεξόδου από εδώ που οδηγήσατε τη διαδικασία χωρίς κανένα λόγο. Έγινε χθες λάθος από το προεδρείο, μπορεί να διορθωθεί, δώστε το λόγο στους κοινοβουλευτικούς. Δεν μπορείτε να πάτε σε ονομαστική”, τόνισε ο κ. Δένδιας.

“Δεν θα κάνουμε θέμα ολόκληρο σε μια ονομαστική ψηφοφορία για ένα απλό νομοσχέδιο”, είπε από την πλευρά της η κ. Χριστοδουλοπούλου. “Δεν μπορεί η ολομέλεια να είναι σε ομηρία για να δουμε πως θα το λύσουμε. Υπήρξε πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές τι θέλετε να κάνουμε τώρα; Αν κάθε φορά γίνεται αυτό; Τι θέλετε; Να παραιτηθεί η κυβέρνηση; Ποιο είναι το αίτημά σας;”, πρόσθεσε.

“Έγινε λάθος χθες. Τι φοβάται η πλειοψηφία από το να τοποθετηθούν οι κοινοβουλευτικοί; Δώστε τους τον λόγο. Έχετε πρόβλημα κυρία Πρόεδρε, η κυβέρνηση έχει πρόβλημα, αλλιώς θα είχατε δώσει τον λόγο” επανέλαβε ο κ. Δένδιας 

Ο προεδρεύων της εν λόγω χθεσινής ψηφοφορίας, Γιώργος Βαρεμένος είπε “προσπάθησα χθες να εξηγήσω στον κ. Βορίδη ότι στη Βουλή αυτή έχουμε μια ιδιόμορφη κατάσταση και μιλάω για το εύρος των ανεξαρτήτων βουλευτών. Ο κ. Βορίδης δεν ήθελε να ακούσει” και πρόσθεσε “Σας καλώ να επαναφέρουμε τη συζήτηση στα πολιτικά πλαίσια και να προχωρήσουμε στη διαδικασία όπως προβλέπεται”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ