Βρούτσης στον Realfm 97,8: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ρεφάρει τη ζημιά από τις Πρέσπες με την αύξηση του κατώτατου μισθού

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιάννης Βρούτσης, στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι καλοδεχούμενη” είπε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος πρόσθεσε όμως, ότι “δεν έγινε επειδή το αποφάσισε ο κ. Τσίπρας και η υπουργός Εργασίας, όπως θεατρικά προσπάθησαν να το παρουσιάσουν στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά βάσει νόμου του 2013, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ τότε καταψήφισε, κατήγγειλε και χαρακτήριζε ως νόμο- γαλέρα”.

Όπως υποστήριξε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, “η αύξηση θα μπορούσε να έχει σημειωθεί από 1/1/2017, δηλ. οι εργαζόμενοι θα την απολάμβαναν δύο χρόνια πριν. Το ερώτημα λοιπόν, είναι γιατί τότε ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατήγγειλε και χάθηκαν δύο χρόνια για τους εργαζόμενους”.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, “όλοι οι εργαζόμενοι που αμείβονται πάνω από τον κατώτατο μισθό και δεν κερδίζουν κάτι, θα χάσουν έναν ολόκληρο μισθό από 1/1/2020 αν μειωθεί το αφορολόγητο, ενώ και εκείνοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, θα χάσουν πάνω από έναν μισθό. Άρα η όποια αύξηση θα εξανεμιστεί”.

Ο κ. Βρούτσης σχολίασε και τα όσα είπε ο κ. Τζανακόπουλος στον RealFM για το αφορολόγητο και συγκεκριμένα “να μην στοιχηματίζει η αντιπολίτευση όλα τα λεφτά της στη μείωσή του”, λέγοντας: “το άκουσα και περιμένουμε να το δούμε”.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι “είναι αυτονόητο ότι είμαστε σε προεκλογική χρονιά” και ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με την ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού να ρεφάρει τη ζημιά από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έβαλαν το θέμα του κατώτατου μισθού, δύο ημέρες μετά την ψήφιση της Συμφωνίας για να ξεχαστεί ο κόσμος”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, “ο κόσμος δεν ξεχνά τις Πρέσπες και αυτό θα φανεί στην κάλπη”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ