Φίλης: Το σύνθημα “η Μακεδονία είναι μία και ελληνική” εκθέτει την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

“Οι συζητήσεις και οι αποφάσεις για το Μακεδονικό δεν αφορούν στο παρελθόν, αλλά στο μέλλον της χώρας”, είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης στην ομιλία του στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

“Ποιες νέες αξίες μπορεί να εμπνεύσει η ψηφοθηρική πατριδοκαπηλία και το σύνθημα ‘η Μακεδονία είναι μία και ελληνική’ που εκθέτει την Ελλάδα ως χώρα που υποκινεί αλυτρωτισμούς. Οι κραυγές ότι η Δημοκρατία πουλάει τη Μακεδονία. Ποιες αξίες μπορεί να τροφοδοτήσει η επιστροφή στην εποχή του εμφυλίου, η αμφισβήτηση ξανά του πατριωτισμού εκατομμυρίων Ελλήνων δημοκρατών από μία υστερική ηγεσία της Δεξιάς με πρωταγωνιστή και πάλι από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με τη χθεσινή του ομιλία απήγαγε τη ΝΔ και την οδήγησε στην εποχή της ΕΡΕ. Η αναχαίτιση αυτής της ακροδεξιάς παλινδρόμησης εις βάρος ενός μεγάλου λαϊκού δημοκρατικού κόμματος δεν γίνεται κύριοι της ΝΔ με μισόλογα και πολύ περισσότερο με σιωπές. Ο κ. Σαμαράς υπήρξε ωμός. Φιλοτέχνησε την μακεδονική περιπέτεια του παραποιώντας την ιστορική αλήθεια και επιχειρώντας μία επιλεκτική συγκρότηση των γεγονότων” σημείωσε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:

“Το πιο καταπληκτικό από όλα είναι ότι ο κ. Σαμαράς ξέχασε την πρωθυπουργία του, όταν για να διατηρηθεί στην εξουσία ανάμεσα στις συγγνώμες του προς τους δανειστές ξέχασε τη θέση του για το μακεδονικό και αναγκάστηκε να προσχωρήσει υποκριτικά και τυχοδιωκτικά όπως αποδεικνύει η σημερινή του στάση στην εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας”.

“Είναι ώρες ιστορικής ευθύνης. Κανένα πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις”, ανέφερε ο κ. Φίλης.

Το “ναι” στη Συμφωνία των Πρεσπών κατά τον κ. Φίλη υπηρετεί μία “εξωστρεφή και όχι φοβική Ελλάδα με ισότιμη διεθνή θέση. Και αυτό το πνεύμα των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει παντού. Η ΝΔ του κ. Σαμαρά επιστρέφει στην εποχή της ΕΡΕ και θέλει να μας γυρίσει στον εμφύλιο… Υπάρχει χειρότερη απειλή για το Έθνος από τον εθνικό διχασμό και τα πραξικοπήματα; Απέναντι σε αυτή την εφιαλτική πρόκληση ποιος μπορεί να παραμείνει επιτήδειος ουδέτερος ή ακόμα χειρότερα χρήσιμος ηλίθιος;”

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ