Τασούλας στον Realfm 97,8: Ο κ. Τσίπρας τα μπουρδούκλωσε – Η παρερμηνεία του Αβέρωφ δείχνει και μια αδυναμία

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Μακάρι σε αυτή τη φάση να ήταν το πρόβλημά μας ο κ. Τσίπρας, να είχαμε δηλαδή αυτή την πολυτέλεια για αυτή την μικροπρέπεια, η οποία μπροστά στο πραγματικό πρόβλημα το οποίο είναι ότι τορπιλίζουμε την εθνική ενότητα και την ηρεμία της χώρας σε απρόβλεπτους μελλοντικούς χρόνους είναι πολύ πιο σοβαρό από την ερμηνεία του κ. Τσίπρα για το πρόβλημα. Γιατί να το πω απλά, όχι μόνο δεν ακολουθήθηκε η εθνική γραμμή αλλά παραβιάστηκε η εθνική γραμμή 25-28 ετών αλλά εθνική γραμμή 150 ετών” ανέφερε.

“Εξήγησα αμέσως μετά από τα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ το ’59 μίλησε όντως για μακεδονική γλώσσα αλλά είπε και μια αναφορική πρόταση που απέκρυψε ο κ. Τσίπρας, δηλαδή τη μακεδονική γλώσσα όπως την ονοματίζει το Σύνταγμα της Γιουγκοσλαβίας. Όχι όπως εγώ ο Αβέρωφ αναγνωρίζω. Για να πει ότι αυτή η γλώσσα δεν ομιλείται στη ελληνική Μακεδονία γιατί τότε το επίδικο ζήτημα ήταν η ύπαρξη μειονότητας” τόνισε.

“Παρερμηνεύθηκε ο Αβέρωφ. Και η παρερμηνεία δείχνει και μια αδυναμία. Αν ο κ. Τσίπρας ήταν βέβαιος ότι έχει δίκιο δεν θα κατέφευγε στην επικουρία του παλαιού πολιτικού συστήματος που σε άλλες ευκαιρίες κατακεραυνώνει και τώρα το χρησιμοποιεί ως σωσίβιο. Δεν γίνεται το παλαιό κομματικό σύστημα να είναι καταστροφικό και συγχρόνως σωσίβιο. Αν είχε αναγνωριστεί η Μακεδονική γλώσσα από το ’77 στον ΟΗΕ ή από τον Αβέρωφ τότε γιατί την ξανααναγνωρίζουμε; Και γιατί καταφεύγει σε τέτοιες παραποιήσεις; Το ’59 το επίδικο ήταν η μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα αυτό αποποιήθηκε ο Αβέρωφ τότε χρησιμοποιώντας την ορολογία του τιτοϊκού συντάγματος για συγκεκριμένο λόγο και ο κ. Τσίπρας τα μπουρδούκλωσε” σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ