Πολιτικός σεισμός με επίκεντρο τις Πρέσπες – Σε νευρική κρίση ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι

Των Φοίβου Κλαυδιανού, Μαριτίνας Ζαφειριάδου

Αντεπίθεση διαρκείας σχεδιάζει η κυβέρνηση

Τα επιχειρήματα του Μαξίμου για τη συμφωνία με τα Σκόπια και η προσπάθεια εγκλωβισμού της Ν.Δ.

Στην αντεπίθεση για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει περάσει μετά την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, η οποία επιθυμεί να κλιμακώσει την κριτική της στη Ν.Δ. τις επόμενες ημέρες. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν ότι η ρηματική διακοίνωση αλλά και οι συνταγματικές αλλαγές έχουν αποδυναμώσει τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί εθνότητας και γλώσσας και δεν βιάζονται να επικυρώσουν τη συμφωνία, θέλοντας να κρατήσουν το θέμα όσο γίνεται στην επικαιρότητα ώστε να γίνουν πιο σαφείς οι θέσεις των κομμάτων, αφού θεωρούν ότι αυτό είναι κάτι που τους συμφέρει.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Κινήσεις για την «άλωση» του Κέντρου

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί χώρο για την Κεντροαριστερά μέσω ανασχηματισμού και ψηφοδελτίων. Τι συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία.

Επιτυχημένο θεωρούν στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στον μεσαίο χώρο, μετά και την εκδήλωση της προηγούμενης Κυριακής από στελέχη της Κεντροαριστεράς στο Μέγαρο Μουσικής. Ταυτόχρονα, καταγράφουν με ενδιαφέρον τα ρήγματα που διαπιστώνονται στα κόμματα του χώρου από τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσε η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Το Ποτάμι στέρεψε στις Πρέσπες

Αδιέξοδο και διαλυτικά φαινόμενα στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ενόψει της ψηφοφορίας για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται το Ποτάμι, καθώς την εβδομάδα που πέρασε «φλέρταρε» ανοιχτά με τη διάλυσή του. Χάνοντας έναν βουλευτή ακόμα, διατηρεί οριακά την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ενώ το αδιέξοδο στην προσπάθεια σύγκλισης σε κοινή άποψη για τη συμφωνία των Πρεσπών οδήγησε, μετά από μία τετράωρη διευρυμένη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος το απόγευμα της Πέμπτης, στην… ψήφο κατά συνείδηση.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ