Γεννηματά: Δεν δίνουμε σανίδα σωτηρίας σε μια κυβέρνηση που καταρρέει – ΒΙΝΤΕΟ

Με σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης ξεκίνησε την ομιλία της στην Ολομέλεια η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

“Κύριε Τσίπρα όσα καταγγείλατε ότι πολεμάτε χαρακτηρίζουνε σάς και την κυβερνητική σας πολιτική.Απλώς κοιταχτείτε στον καθρέφτη… όσα είπατε χθες εδώ μέσα σχημάτισαν το πραγματικό σας πρόσωπο. Από δήθεν εκφραστής της ελπίδας αποδείχθηκε ότι εσείς ο ίδιος είστε πιο παλιός από το παλιό. Από δήθεν εκφραστής της Αριστεράς στην εξουσία αποδείχθηκε ότι ήσασταν πολύ εύκολο να γυρίσετε την πλάτη σας στους συντρόφους σας και να κυβερνήσετε με την ακροδεξιά που ήταν συνειδητή σας επιλογή” είπε απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό και συνέχισε: “Γίνατε το βαρίδι της Δεξιάς… Δώσατε συγχωροχάρτι στην καραμανλική περίοδο… Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα τη στοχοποίηση βουλευτών. Κάθε απειλή, κάθε επίθεση στη Βουλή και τη Δημοκρατία και αυτή είναι άλλη μια μεγάλη διαφορά μας μαζί σας. Εσείς τώρα ενοχληθήκατε κύριε Τσίπρα, με καθυστέρηση 8 ετών; Εμείς θα θα είμαστε σταθερά απέναντι σε όποιον προσπαθεί να περιορίσει την έκφραση του δημοκρατικού λόγου και την πολιτική άποψη και θέση, και θα είμαστε απέναντι να προστατεύσουμε ακόμη και αυτούς που πρωταγωνιστούσαν στη βία και τις επιθέσεις εναντίον στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια με την ανοχή και την καθοδήγηση του κ. Τσίπρα” είπε η κυρία Γεννηματά.

“Γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι οι πολιτικές διαφορές λύνονται μονάχα στην κάλπη, αλλά εκεί κύριε Τσίπρα σας περιμένει ο ελληνικός λαός” τόνισε και είπε “υποθηκεύσατε τη δημόσια περιουσία, τα μνημεία στο Υπερταμείο, ε, πώς να μην χαμογελάει η κυρία Μέρκελ δίπλα σας; Δεν αφήσατε και τίποτα! Και όλες οι αποφάσεις βαρύνουν εσάς προσωπικά”.

Σε άλλο σημείο επεσήμανε: “Ο συνεταίρος σας ο κ. Καμμένος έλεγε ότι θα σας μάθει να γράφετε με το δεξί αλλά εσείς το παρακάνετε και μόνο μ’αυτό υπογράφετε” επεσήμανε στη συνέχεια και υπογράμμισε: “Η Δημοκρατία στην Αθήνα έχει γνωρίσει πολύ καλύτερες μέρες από αυτές που γνωρίζει μαζί σας. Κάθε μέρα που περνά με εσάς πρωθυπουργό χάνονται ευκαιρίες για τη χώρα και για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα… Τι κάνατε όταν σας λέγαμε ότι η κατάργηση των νόμων του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της α’ κατοικίας θα οδηγήσει σε πλειστηριασμούς; Τι κάνετε για τον κατώτατο μισθό; Τίποτα. Ίδια υποκρισία και για τους θεσμούς” ανέφερε. Η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε:

“Ο κ. Τσίπρας κούρασε δεν τον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός. Η δεξιά του κ.Μητσοτάκη δεν είναι η λύση, ενώ θεωρεί ότι μέσα από αυτή την πόλωση θα μαζέψει τα κομμάτια της για μια ακόμα φορά προτεραιότητα δεν είναι η χώρα” και τόνισε: “Ζητάμε καθαρή εντολή. Και ζητάμε καθαρή εντολή για να ενώσουμε τους Έλληνες και να εγγυηθούμε προοδευτική διακυβέρνηση, όχι κάλπικη όπως ζήσαμε τα τελευταία χρόνια,. Ας ανοίξει ο δρόμος για τις κάλπες με το όχι μας σε αυτή την ψηφοφορία. Και με το όχι μας σ’ αυτήν την ψηφοφορία θα οδηγηθούμε στις κάλπες γιατί αυτό απαιτεί ο ελληνικός λαός. Από την κάλπη αυτήν τη φορά κ. Τσίπρα θα βγείτε και χαμένος και καμένος. Γιατί η συγκυβέρνησή σας με τον ακροδεξιό κ. Καμμένο θα είναι το στίγμα που θα σας ακολουθεί εσαεί. Δεν δίνουμε σανίδα σωτηρίας σε μια κυβέρνηση που καταρρέει”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ