Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την υπουργοποίηση Αποστολάκη και τις… μεταγραφές – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση και υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή όπου είναι σε εξέλιξη η συζήτηση επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενστάσεις της αντιπολίτευσης επί της διαδικασίας και κυρίως επί της πρότασης του Προέδρου της Βουλής να μην εξαντληθεί το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα ανώτατο χρονικό περιθώριο των τριών ημερών, ενώ εξελίχθηκε σε μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με βαριές κουβέντες εκατέρωθεν.

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Ειδικά εσείς μην μιλάτε για αποστάτες – Τι είπε για τον Καμμένο και τη Συμφωνία των Πρεσπών – ΒΙΝΤΕΟ

«Σε δέκα μέρες από σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από την μεγάλη πολιτική ανατροπή της 25ης του Γενάρη του 2015», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας με την ομιλία του τη διήμερη συζήτηση επί της πρότασής του για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή η πολιτική ανατροπή δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά ήταν αποτέλεσμα της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που βίωσε η Ελλάδα, της διαχείρισής της από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και επιλογών πολλών χρόνων πριν από την κρίση που είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί στη χρεοκοπία, το πελατειακό σύστημα, τη γενικευμένη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή, την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, τη διαπλοκή, τη διαρκή διεύρυνση των ανισοτήτων, της θεσμικής παρακμής και της απαξίωσης των δημοκρατικών θεσμών και των ελεγκτικών μηχανισμών».

«Ο ελληνικός λαός τον Γενάρη του 2015 έκανε μια ιστορική επιλογή. Να εμπιστευτεί τούτη την κυβέρνηση ώστε να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση. Να μπει ένα τέλος στη λιτότητα, να ανασυγκροτηθεί η ελληνική οικονομία σε νέες στέρεες βάσεις και να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα οι ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας», τόνισε.

Αναφέρθηκε στον πολιτικό συμβιβασμό του καλοκαιριού του 2015 «όταν αναγκαστήκαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να έχουμε πόδια να περπατήσουμε στη συνέχεια πολλά βήματα μπροστά», όπως τόνισε. Σημείωσε ότι «οι εκλογές του Σεπτέμβρη, όταν απευθυνθήκαμε στον ελληνικό λαό ζητώντας την εντολή να συνεχίσουμε με τη συμφωνία σε γνώση του λαού, ήταν η πιο κομβική στιγμή αυτής της διαδρομής». Μίλησε για «επιλογή πολιτικής ευθύνης που κανείς από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες δεν είχε την τόλμη και το σθένος να αναλάβει», εξηγώντας ότι αυτή η κυβέρνηση πήγε σε εκλογές μετά και όχι πριν από τη συμφωνία με τους δανειστές.

Ανέφερε ότι ακολούθησαν οι εξαντλητικές διαπραγματεύσεις των τεσσάρων αξιολογήσεων, η προσφυγική κρίση, για να τονίσει ότι «σήμερα μετά από όλα αυτά η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα».

Στη συνέχεια προχώρησε σε έναν απολογισμό των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων οι 100 δόσεις, η προστασία της πρώτης κατοικίας, το ΚΕΑ κ.α.

“Η αυγή του 2019 είναι η αυγή και μιας νέας εποχής για την Ελλάδα”, σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Είπε ότι “τον Αύγουστο του 2018 παρά τις καταστροφολογικές προβλέψεις του κ. Μητσοτάκη καταφέραμε να επιτύχουμε την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια”. Πρόσθεσε ότι “ταυτόχρονα καταφέραμε να ρυθμίσουμε το ελληνικό χρέος καθιστώντας το για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία βιώσιμο”. “Κάτι που”, όπως σχολίασε, “οι προηγούμενες κυβερνήσεις ποτέ δεν πέτυχαν και ούτε είχαν ελπίδα να πετύχουν».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “έχουμε σήμερα καταφέρει να εξασφαλίσουμε πλήρως τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες μέχρι το 2020 με το ‘μαξιλάρι’ ρευστότητας του ESM αλλά και να επαναφέρουμε το επίπεδο των επιτοκίων δανεισμού στα προ κρίσης επίπεδα”. Είπε πως το σημαντικότερο είναι αυτό: “όλα αυτά τα πετύχαμε με το λιγότερο δυνατό κόστος απέναντι στους πιο ευάλωτους, κρατώντας την κοινωνία όρθια”.

Για τις συντάξεις

Ο πρωθυπουργός σχολίασε πως την κατάργηση της περικοπής των συντάξεων “την πετύχαμε έχοντας απέναντι μας την εμμονή του ΔΝΤ και φυσικά τη δική σας θλιβερή στάση. Μια στάση που θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο πολιτικού αριβισμού και αναξιοπρέπειας. Από τα παρακάλια στο Βερολίνο για να κρατήσει σκληρή στάση η καγκελάριος Μέρκελ, μέχρι τις υποδείξεις στον επίτροπο Μοσκοβισί”.

“Η Ελλάδα του 2019 είναι μια άλλη χώρα, από τη σκιά του εαυτού της που παραλάβαμε το 2015, μετά την πενταετή καταστροφή που προκαλέσατε. Είναι μια χώρα που σταθεροποιημένη, με αναβαθμισμένο ρόλο στην διεθνή κοινότητα και την ευρύτερη περιοχή μας”, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι είναι μια χώρα η οποία αφήνει πίσω της οριστικά την κοινωνική ερήμωση της καταστροφικής πενταετίας από το 2010 έως τον Γενάρη του 2015 και που βαδίζει με αξιοπρέπεια στο δρόμο της επούλωσης των πληγών, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ισότητας και δικαιοσύνης.

“Αυτός δεν είναι ένας εύκολος δρόμος. Αλλά έχουμε κάνει ήδη τα πρώτα βήματα. Μαζί με την κοινωνία και τον ελληνικό λαό”, είπε.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Η συνείδησή μου και το πατριωτικό μου καθήκον, μου επέβαλλαν να αξιοποιήσω αυτήν την ιστορική ευκαιρία για την επίλυση του Μακεδονικού, γνωρίζοντας ότι θα έχω πολιτικό κόστος» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση επί της πρότασής του για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Από την πρώτη στιγμή, μαζί με τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, δοθήκαμε με την ψυχή και το σώμα μας σε μια μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση της διαφοράς για την ονομασία της πΓΔΜ. Δοθήκαμε σε αυτήν την προσπάθεια με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία, στο εθνικό συμφέρον αλλά και το μέλλον της χώρας και της περιοχής μας. Με αίσθηση της πατριωτικής μας ευθύνης για να αναβαθμίσουμε τον ηγετικό ρόλο της χώρας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο σε μια δύσκολη περίοδο, με μεγάλες αναταράξεις και συγκρούσεις, με έναν γείτονα απρόβλεπτο και προκλητικό πολλές φορές στα ανατολικά μας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το αστάθμητο της αλλαγής ηγεσίας στη γειτονική μας χώρα και η ήττα “του εθνικιστή Γκρούεφσκι”, δημιούργησε πριν από ενάμιση χρόνο μια συνθήκη που αποτελούσε μια μεγάλη ευκαιρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους γείτονες μας, για να επιλυθεί μια ιστορική, πολιτική και διπλωματική εκκρεμότητα πολλών δεκαετιών. Η συνείδησή μου και το πατριωτικό μου καθήκον, μου επέβαλλαν να αξιοποιήσω αυτή την ιστορική ευκαιρία”, τόνισε.

«Σέβομαι όσους έχουν διαφορετική θέση, όχι όμως όσους προσποιούνται»

“Σέβομαι όλους όσοι έχουν διαφορετική θέση και άποψη από εμένα στα εθνικά θέματα, όχι, όμως όσους προσποιούνται, όχι όσους κοροϊδεύουν, όχι όσους αλλάζουν τη θέση τους με μοναδικό γνώμονα την αντιπολιτευτική τους στρατηγική”, είπε ο πρωθυπουργός.

Πολιτικά αγύρτες, αναξιόπιστους, επικίνδυνους για τον τόπο χαρακτήρισε όσους κοροϊδεύουν και αλλάζουν τη θέση τους με μοναδικό γνώμονα την αντιπολιτευτική στρατηγική τους ο Αλέξης Τσίπρας,.

«Υπάρχουν ανάμεσά μας βουλευτές και κόμματα που πάντοτε υπερασπίζονταν μια διαφορετική άποψη από αυτήν που αποτελούσε εδώ και χρόνια την λεγόμενη εθνική γραμμή» σημείωσε. «Διαφωνώ κάθετα μαζί τους. Θεωρώ ότι η δική τους θέση θα μας οδηγεί σε απανωτές εθνικές ήττες, αλλά τους σέβομαι. Και αυτούς και τις θέσεις τους» τόνισε ο πρωθυπουργός και είπε για τον Πάνο Καμμένο: «Διαφωνώ μαζί του, αλλά σέβομαι τη στάση του».

“Το είπα και στον ίδιο το λέω και δημόσια. Θεωρώ ότι κάνει λάθος, δεν θεωρώ ότι πράττει σωστά, ούτε θεωρώ ότι μια επιλογή σαν αυτή, ήταν αναπόφευκτη γιατί με αυτή την επιλογή θέτει σε διακινδύνευση τις προσπάθειες μιας κυβέρνησης που πέρασε από 40 κύματα για να καρποφορήσει. Ακριβώς πάνω στην εποχή που αυτοί οι κόποι καρποφορούν, ακριβώς στην εποχή που βγαίνουν οι πρώτοι ανθοί” είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, αναφερόμενος στην αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.

“Πιστεύω πως θα μπορούσε κάλλιστα να διατηρήσει τη διαφορετική του άποψη και θέση χωρίς να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, χωρίς να καταψηφίσει την κυβέρνηση και μαζί τα αποτελέσματα για τα οποία και ο ίδιος έδωσε μάχη και αγώνες. Θα σεβαστώ όμως παρά την έντονη διαφωνία μου, την επιλογή του. Μια επιλογή όμως που με οδηγεί σήμερα ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, ζητώντας καθαρές λύσεις και στάση ευθύνης από όλους τους βουλευτές” πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ακολούθως, αναφέρθηκε σε εκείνους οι οποίοι, όπως είπε, «επί 20 χρόνια διακήρυτταν μία θέση, την υπερψήφιζαν στις προγραμματικές δηλώσεις των κυβερνήσεών τους, την διακήρυτταν στα διεθνή φόρα ως υπουργοί και σήμερα, μόνο και μόνο για να σώσουν το κομματικό μαγαζί, παριστάνουν ότι διαφωνούν, ψάχνουν να βρουν επιχειρήματα, εκεί που δεν υπάρχουν, για να διαφωνήσουν».

«Για όλους αυτούς, θα πω απλά ότι η στάση τους είναι πολιτικά και ηθικά ανέντιμη» επισήμανε ο πρωθυπουργός και εξήγησε: «Γιατί δεν διαφωνούν στην ουσία, αλλά ψάχνουν να εφεύρουν ψεύτικα δήθεν σκοτεινά σημεία για να ψαρέψουν στα θολά νερά του εκλογικού τους ακροατηρίου. Εκεί βρίσκεται κατά την άποψη μου η διαφορά τους με άλλες πολιτικές δυνάμεις που ποτέ δεν μίλησαν για σύνθετη ονομασία, εκεί βρίσκεται και η διαφορά με τον μέχρι χθες κυβερνητικό μας εταίρο, τον Πάνο Καμμένο».

Για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

Στην ομιλία του στη διήμερη συζήτηση επί της πρότασής του για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός τόνισε πως όλα αυτά, έγιναν από μια κυβέρνηση δυο κομμάτων με εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, από “μια κυβέρνηση που τόσο λοιδορήθηκε και από τους πολιτικούς της αντιπάλους αλλά και από τα φερέφωνα του παλιού καθεστώτος”.

“Από μια κυβέρνηση που σε κάθε στροφή όλοι με πάθος επιθυμούσαν να τη ρίξουν στα βράχια, εκείνοι που μέσα στο παλιό σύστημα εξουσίας απολάμβαναν δόξα και υλικά αγαθά και που από το 2015 και μετά άρχισαν να αισθάνονται οργισμένοι και αμήχανοι που πλέον έχασαν την κότα με τα χρυσά αυγά”, τόνισε.

Όλα αυτά, συνέχισε ο πρωθυπουργός, “τα πετύχαμε από κοινού με το κόμμα των ΑΝΕΛ, με το οποίο που ήταν και είναι γνωστές οι μεγάλες ιδεολογικές διαφορές”. Είπε ότι αναγνωρίζει όμως ότι συνέβαλε αυτό το κόμμα καθοριστικά σε αυτή την προσπάθεια” και πως “αυτή τη συνεργασία, έντιμη και ειλικρινή, με τόσο διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές, ιστορικές διαδρομές και παραδόσεις, εγώ θα τιμώ και θα σέβομαι πάντοτε”.

Πρόσθεσε ότι “όμως έμελλε οι πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές να παράξουν κάποια στιγμή τα αποτελέσματά τους. Δεν ήταν αναπόφευκτο αλλά έτσι έγινε”.

«Πυρά» στον Μητσοτάκη

Μιας και έχετε το θράσος να μιλάτε για κυβερνήσεις κουρελού, να σας θυμίζω την κυβέρνηση που στήσατε το 2011 διορίζοντας πρωθυπουργό τεχνοκράτη. Αυτοί που ρίχνουν μια κυβέρνηση είναι αποστάτες, όχι αυτοί που μένουν για να ολοκληρώσουν το έργο της, είπε σε υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης και εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα περί «κυβέρνησης κουρελού».

Έχετε το θράσος κ. Μητσοτάκη να μιλάτε για αποστάτες, ποιος εσείς, να είστε πιο προσεκτικός, έχοντας και την παράδοση της οικογενειακής ευθύνης, είπε ο πρωθυπουργός. Τις τελευταίες μέρες έχετε εγγράψει στην ΚΟ της ΝΔ 4 βουλευτές άλλων κομμάτων. Εσείς μιλάτε για μεταγραφές; Έχετε το θράσος και το θάρρος να κουνάτε εσείς το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε.

«Γίνεται προγκρόμ τρομοκράτησης εναντίον βουλευτών που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι βαριά η ευθύνη του κ.Μητσοτάκη που με την αντιπολιτευτική του τύφλωση επιχειρεί να διχάσει τον λαό», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο δρόμος που ακολουθείτε μας οδηγεί σε μακρινές εποχές που ο ελληνικός λαός έχει αφήσει πίσω του. Τι νομίζετε ότι θα καταφέρετε έτσι; Οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος της συνείδησής τους, της ιστορίας και της Δημοκρατίας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης

«Για να προχωρήσουμε σε όλα τα μεγάλα και ουσιαστικά βήματα, ζητώ με ευθύτητα και καθαρότητα την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της εθνικής αντιπροσωπείας στην κυβέρνηση» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση επί της πρότασής του για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Καθίστε κάτω – Τώρα μιλάει ο Πρωθυπουργός της χώρας – Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «δεν μπορώ παρά να σταθώ στις αθλιότητες των τελευταίων ημερών που δεν είχατε το πολιτικό θάρρος να καταδικάσετε. Από το στάδιο της ανοχής περάσατε στη συμμετοχή, στην ενορχήστρωση αυτών των αθλιοτήτων. Αναφέρομαι στο πογκρόμ επιθέσεων, απειλών, εκβιασμών, της τρομοκράτησης Βουλευτών που έχουν εκφράσει …» και σε έντονο ύφος ζήτησε από τους βουλευτές να καθίσουν και να τον ακούσουν.

«Καθίστε κάτω, τώρα θα τα ακούσετε, τώρα μιλάει ο Πρωθυπουργός της χώρας και έχετε την υποχρέωση να ακούσετε με προσοχή». τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους βουλευτής της αντιπολίτευσης. «Είναι βαριά η ευθύνη του κ. Μητσοτάκη γιατί επιλέγει μέσα από την αντιπολιτευτική τύφλωση να διχάσει τον ελληνικό λαό. Συγκεκριμένοι συνάδελφοί σας στοχοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, όλοι όσοι έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να μείνουν σταθεροί στην άποψή τους ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία και το έργο της», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «σε αυτόν τον τόπο, οι παράνομες πράξεις έχουν τον τρόπο να επιλύονται μέσα από τη Δικαιοσύνη» και κάλεσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καταδικάσει αυτή την πρακτική λέγοντας πως «θα καταδικάσετε αυτή την πρακτική, θα έχετε το θάρρος να την καταδικάσετε; Αν όχι, φοβάμαι ότι ο δρόμος που επιλέγετε να κινηθείτε είναι ένας δρόμος που μας οδηγεί σε μακρινές εποχές που η δημοκρατία μας και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει αφήσει πίσω ανεπιστρεπτί».

«Οι βουλευτές δεν θα τρομοκρατηθούν ,θα σταθούν στο ύψος της συνείδησής τους, στο ύψος της ιστορικής τους ευθύνης απέναντι στην ιστορία και τον τόπο. Η δημοκρατία δεν μπορεί να απειλείται ούτε να εκβιάζεται από κανέναν. Η δημοκρατία στον τόπο μας ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται και θα νικήσει», είπε ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Εκλογές τώρα. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα

“Εκλογές και πάλι εκλογές τώρα. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα”. Με αυτή τη φράση έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε “πότε ήταν μέρος της εθνικής γραμμής η παραχώρηση στους Σκοπιανούς της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας”; «Γιατί κάποιοι είπαν όχι όταν τους ζητήθηκε και εσείς είπατε ναι; Και ο κ. Καμμένος τον οποίο δεν βλέπω καν στην αίθουσα σήμερα, ίσως έχει πάει να μεταλάβει, τώρα σκίζει τα ιμάτιά του για το όνομα της Μακεδονίας. Ξέχασε ότι όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο τη στήριξε και σήμερα συνυπογράφει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Επιτιθέμενος κατά των κκ. Τσίπρα-Καμμένου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το δίδυμο αυτό δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα. Διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς. Και μετατρέπει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι. Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, τον κατηγόρησε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας για δεκαετίες για να κρατηθείτε στην εξουσία και σήμερα βάζετε τη χώρα σε περιπέτειες για να αποφύγετε τις εκλογές για λίγους μήνες». Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε σε υψηλούς τόνους: «Μιλάτε εσείς για κάθαρση ενώ πρόσωπα πολύ στενά συνδεδεμένα μαζί σας, στο στενό πυρήνα εξουσίας του Μαξίμου έχουν αφήσει βρώμικα αποτυπώματα στη δημόσια ζωή». Κατηγόρησε τη συμπολίτευση ότι “λέει ψέματα και εξακολουθεί να κυβερνάει με ψέματα” και πρόσθεσε:

«Κάνετε εγκαίνια με τα έργα ζωγραφισμένα σε μουσαμά. Άθλιο θέατρο. Κοροϊδεύετε τους Θεσσαλονικείς στα μούτρα τους», είπε αναφερόμενος στην εκδήλωση στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Αντί να αποκλιμακώσει ο κ. Τσίπρας την τοξικότητα με την οποία έχει πλημμυρίσει τη δημόσια ζωή ψάχνει ιδιοτελείς συμμάχους για να εδραιωθεί στην κυβέρνηση για λίγους μήνες ακόμα, σημείωσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του έστρεψε τα βέλη του κατά του Πρωθυπουργού και του αν. υπουργού Υγείας: «Πολάκης ίσον Τσίπρας. Είναι ο καθρέφτης του δικού σας ύφους της εξουσίας», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα. «Προειδοποιώ για την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας που θα επιβαρυνθεί περισσότερο από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι οι διεθνείς οίκοι λένε το αυτονόητο, ότι οι πρόωρες εκλογές θα ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης συσχέτισε την ψήφο εμπιστοσύνης και τη Συμφωνία Πρεσπών.

“Όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ψηφίζει “ναι” και στην Συμφωνία των Πρεσπών που συνιστά μεγάλη εθνική υποχώρηση και στηρίζει μία κυβέρνηση κουρελού δίχως λαϊκή εντολή”. «Αντί να συζητάμε πώς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και πώς θα φέρουμε νέες επενδύσεις και δουλειές, ασχολούμαστε με τα παιχνίδια εξουσίας του κ. Τσίπρα», παρατήρησε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπεράνει:

«Η Βουλή των Ελλήνων αξίζει καλύτερα από τη σημερινή συνεδρίαση». Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε προϊόν συναλλαγής χαρακτήρισε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα προκύψει αύριο. «Οι πολίτες έχουν έναν ακόμα λόγο να σας τιμωρήσουν. Δίπλα στη λιτότητα προσθέσατε κι ένα κεφάλαιο πολιτικής παρακμής, ηθικού εξευτελισμού και κατάντιας των θεσμών» ανέφερε, ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε: «Κύριε Τσίπρα, πολιτική για εσάς σημαίνει συναλλαγή. Και από μια κυβέρνηση ανοχής, οδηγηθήκαμε σε μια κυβέρνηση συναλλαγής». Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Από τότε που γίνατε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, τα έχετε πει όλα και μετά τα έχετε κάνει όλα. Από αυτά τα “είπα ξείπα” μιας ολόκληρης δεκαετίας, συγκρατώ μια φράση σας στις 4.10.2014 στο 3ο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζω: “Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν τη δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Τη δίνει ο λαός ανοικτά και καθαρά μέσα από τις εκλογές. Αν κάποιοι θέλουν ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν την ψήφο εμπιστοσύνης, τότε ξέρουν. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα”. Συμφωνώ μαζί σας, κ. Τσίπρα. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η άγρια κόντρα για τον Αποστολάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολούθησε άγριος καβγάς ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την τοποθέτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη ως νέου υπουργού Άμυνας. Η φράση που είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του ότι “ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό Άμυνας”, προσθέτοντας ότι ένα ιστορικό προηγούμενο υπάρχει, αυτό του Γρ. Σπαντιδάκη (επί δικτατορίας), προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης.

“Καμία κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία αξιωματικό. Η μόνη εξαίρεση ήταν ο κ. Χηνοφώτης, ο οποίος πρώτα παραιτήθηκε, μετά εξελέγη βουλευτής και μετά ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα και όχι βέβαια στο υπουργείο Άμυνας. Εσείς, κάνατε κάτι αδιανόητο. Πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε φορώντας ακόμα τη στολή του. Ο τελευταίος ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης, ο αρχηγός ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας στις 21 Απριλίου 1967”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη και του Νίκου Κοτζιά που διαμαρτυρήθηκαν.

“Γιατί ενοχλείστε από μια ιστορική αλήθεια; Ηρεμήστε κ. Φίλη έχετε αποκτήσει το ίδιο χρώμα με το πουλόβερ σας. Μην κοκκινίζετε τόσο πολύ” σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Εσείς κ. Κοτζιά γιατί φωνάζετε; Εσάς έδιωξαν από την κυβέρνηση για χάρη του κ. Καμμένου. Γιατί εκνευρίζεστε; Αλλά βέβαια για την πρώτη φορά Αριστερά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα” είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

“Να το ξέρετε κύριε Τσίπρα όσους απελπισμένους κι αν μαζέψετε, τους πολίτες αυτή την φορά ούτε θα τους κοροϊδέψετε ούτε θα τους εξαγοράσετε. Ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και θα τον πληρώσετε” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλώντας την αντίδραση του κ. Κουρουμπλή, αυτή τη φορά ο οποίος φώναξε από τα έδρανα για να λάβει την απάντηση από τον Πρόεδρο της ΝΔ “εσείς κ. Κουρουμπλή τα λέτε αυτά; Τώρα μιλάει το νέο. Να το χαίρεστε το νέο σας κ. Τσίπρα”.

“Περίμενα να διαμαρτυρηθεί όταν μιλούσα για πολιτικούς γυρολόγους, αλλά διαμαρτυρήθηκε τώρα” πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει όσα είπε και τη σύγκριση που έκανε με την τοποθέτηση την περίοδο της Χούντας του τότε ΑΓΕΕΘΑ Σπαντιδάκη στη θέση του υπουργού. «Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μεγάλο ατόπημα. Ήταν μεγάλη προσβολή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, η σύγκριση που έκανε. Σας καλώ να ανακαλέσετε. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι καμία κυβέρνηση δεν παραβίασε τον νόμο της διάκρισης της στρατιωτικής με την πολιτική ηγεσία. «Μην μου κουνάτε λοιπόν το δάχτυλο και μη μου κάνετε υποδείξεις» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να του πει «πόσο στοίχισε το σόου Καμμένου με το ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια».

Οι ομιλίες των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών

Γεννηματά: Είστε κυβέρνηση μειοψηφίας – Δεν σας εμπιστευόμαστε

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. “Καταλαβαίνω ότι στην κατάσταση που βρίσκεστε, από τα μαλλιά σας πιάνεστε αλλά, δεν θα τα καταφέρετε. Για άλλη μία φορά ο κ. Πρωθυπουργός, αφού έκανε το θέατρο που ήθελε να κάνει με τη βοήθεια του προέδρου της Βουλής, αποχώρησε από την αίθουσα. Υπάρχουν όρια στη γελοιοποίηση; Προφανώς όχι κ. Τσίπρα. Γελοιοποιήστε γιατί μετά από όσα έγιναν την Κυριακή, έπρεπε να έχετε προκηρύξει εκλογές. Μόνο οι εκλογές δίνουν απάντηση, ένα τέλος σε αυτό που ζούμε στον τόπο, κλείνουν τα στόματα για τις συναλλαγές” είπε η κ. Γεννηματά.

“Εσείς δεν θέλετε να μιλήσει ο ελληνικός λαός γιατί φοβάστε πάρα πολύ το τι θα βγει από αυτή την κάλπη. Δείξατε για δεύτερη φορά τον μεγάλο σας φόβο” πρόσθεσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα, η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε την κυβέρνηση ”κουρελού”. «Προσπαθήσατε να παρομοιάσετε την κυβέρνηση Παπαδήμου με μία κυβέρνηση κουρελού. Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, εθνικού σκοπού με συμφωνία τριών κομμάτων. Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το έργο που παίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή και την Ελλάδα. Δεν παίζετε δημοκρατικά κ. Τσίπρα, ούτε έντιμα ούτε καθαρά. Και η πατρίδα δεν ανέχεται άλλο αυτή τη φαρσοκωμωδία που έχετε σκηνοθετήσει μαζί με τον κ. Καμμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στον νέο υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι «είναι ντροπή σας να κρύβεστε πίσω από το ήθος αυτού του ανθρώπου και της προσφοράς του στο στράτευμα. Ήταν δική σας επιλογή και έπρεπε να υπερασπιστείτε τη δική σας επιλογή. Αν υπάρχει σοβαρό εθνικό ζήτημα που απαιτούσε αυτή την επιλογή, να έρθετε και να ενημερώστε το ελληνικό κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό».

«Τυπικά και μόνο διαλύθηκε ο συνεταιρισμός σας με τον Καμμένο, ένας συνεταιρισμός που έχει κάνει μεγάλη ζημιά σε αυτόν τον τόπο. Η παραίτηση του κ. Καμμένου μετά από τόσες απειλές και προαναγγελίες, υλοποιήθηκε στον ποιο βολικό για τον κ. Τσίπρα χρόνο και με τον πιο ωφέλιμο για τον κ. Τσίπρα τρόπο. Μελετημένη δουλειά, τα μιλήσανε , τα συμφωνήσανε. Ένας γάμος από έρωτα για την εξουσία, τελειώνει όπως πρέπει σε ένα γάμο συμφέροντος. Ο ευγνώμων Πρωθυπουργός στέκεται στο κατώφλι του Μαξίμου και αποχαιρετά τον ηρωϊκό στρατηλάτη», πρόσθεσε.

Όπως υποστήριξε η κ. Γεννηματά, «η δεδηλωμένη προκύπτει από τη βούληση του λαού και όχι από τα παζάρια μεταγραφής. Δεν σας εμπιστευόμαστε κ. Τσίπρα, καμία εμπιστοσύνη να διαχειριστείτε τα εθνικά θέματα. Θέλατε να είστε ο βολικός , ο πρόθυμος , ο χρήσιμος στις απαιτήσεις των εταίρων. Τρέχετε πολύ γρήγορα στον κατήγορο, είστε μια κυβέρνηση μειοψηφίας. Το μοναδικό σας κατόρθωμα που διεθνώς αναγνωρίζεται είναι η λέξη ”κωλοτούμπα”. Μία είναι η λύση, φύγετε τώρα. Η καταδίκη των πολιτών στις εκλογές που έρχονται θα είναι αμείλικτη και για τους δύο».

Έξαλλος ο Θεοδωράκης με τον Δανέλλη: Αυτό που κάνετε είναι λάθος – Ο κ.Τσίπρας το τερμάτισε – Οι μεταγραφές, Δευτέρα αλλού-Τρίτη εδώ, δεν επιτρέπονται ούτε στο ποδόσφαιρο

«Εμείς δεν σας δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Θα επιμείνουμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη αλλαγή, να γράψουμε νέες σελίδες και όχι να αντιγράψουμε τις χειρότερες παλιές» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση, γιατί απέτυχε στα περισσότερα SOS κεφάλαια της χώρας: – Το κόμμα συνεχίζει να αλωνίζει στη δημόσια διοίκηση. Οι θεσμοί της δικαιοσύνης και των Ανεξάρτητων Αρχών, πλήττονται από παρεμβάσεις. Η παιδεία ζει κάτω από την μπότα των ιδεοληψιών. Η ασφάλεια στις γειτονιές είναι κενό γράμμα ή μάλλον κενό… τμήμα» είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως: «Το Ποτάμι παραμένει στην αντιπολίτευση και δεν μετατρέπεται ξαφνικά σε συμπολίτευση. Δεν συγχωνεύεται με κανέναν. Δεν κάνει τα ρεπό του Καμμένου. Δεν επιβραβεύει τα λάθη τόσων ετών».

Αναφερόμενος στα φαινόμενα των τελευταίων ημερών μίλησε για «κατάντια». «Έτσι πολιτεύονται τα παλιά κόμματα. Η κατάντια να συγκροτούνται πλειοψηφίες από βουλευτές που δεν έχουν την έγκριση του λαού βαραίνει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού κοινοβουλίου. Και ο κ.Τσίπρας το τερμάτισε» είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε δε, πως «με αυτή την ηθική, η χώρα δεν μπορεί να πάει πουθενά. Οι μεταγραφές, Δευτέρα αλλού – Τρίτη εδώ, δεν επιτρέπονται ούτε στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς την Κυριακή στο Πρωτάθλημα να παίζεις σε μία ομάδα και την Τετάρτη στο κύπελλο να παίζεις σε μια άλλη. Στη Βουλή όμως γίνεται! Τέσσερα χρόνια πολεμάς τον αμοραλισμό και τον λαϊκισμό και όταν έρχεται η ώρα του απολογισμού δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης» είπε. Και κατέληξε σχετικά λέγοντας: «Στη δική μας ηθική δεν πρέπει να επιτρέπεται σε έναν βουλευτή να αλλάζει κοινοβουλευτική ομάδα διάρκεια μιας θητείας».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Σπύρο Δανέλλη, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Κύριε Δανέλλη, αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος! Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, μπορεί να υπάρχει ένστικτο, μπορεί να υπάρχει απερισκεψία. Στο λάθος, όμως, υπάρχει σκέψη, υπάρχει μελέτη, υπάρχει υπολογισμός» είπε και πρόσθεσε: «Όλους αυτούς τους εθελοντές που μετέχουν στα όργανα, στα συνέδρια τους ρώτησες;»

“Η απόφαση να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν είναι η εξύψωση της πολιτικής, είναι η κατάντια της πολιτικής” τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέχεια, ενώ υπογράμμισε πως δεν πιστεύει ότι ο κ. Δανέλλης εξαγοράστηκε, αλλά λειτούργησε εγωιστικά. “Ούτε λεφτά παζάρεψε, ούτε καρέκλα. Είμαι σίγουρος για αυτά, αλλά αυτό δεν κάνει μικρότερο το λάθος. Σε μια έξαρση εγωισμού έβαζε καθημερινά το τελευταίο διάστημα πάνω από όλα το δικό του «θέλω» . Η δική του εκτίμηση, η δική του άποψη, η δική του ιδέα ήταν ανώτερες από τις εκτιμήσεις, τις απόψεις, τις ιδέες όλων των άλλων” είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Κουτσούμπας: Ο λαός να καταψηφίσει την κυβέρνηση

«Το κρίσιμο είναι ο ίδιος ο λαός να καταψηφίσει αυτή την κυβέρνηση και μέσα από τους καθημερινούς αγώνες και στις επικείμενες εκλογές», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του κατά τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλή σήμερα και αύριο Τετάρτη. Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που θέλει να συνεχίσει την ίδια βάρβαρη πολιτική, ως συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σημείωσε ότι έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, του Τραμπ, της Μέρκελ και άλλων δυναστών του λαού μας. Ανέφερε ότι η συζήτηση στη Βουλή είναι η κατάληξη των παζαριών των προηγούμενων ημερών, ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο.

Πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή βολεύει και τους δυο, τον Αλ. Τσίπρα για να διασώσει την κυβέρνησή του και τον Π. Καμμένο για να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ και ο Π. Καμμένος όχι μόνο έβαλαν πλάτη, αλλά πρωτοστάστησαν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής, μνημονιακής πολιτικής.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «συμφωνία-καταπέλτη» και σημείωσε ότι είναι μια βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή, που υπηρέτησαν οι Τσίπρας – Καμμένος, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντο στρατόπεδο, από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη. Σχολιάζοντας τα περί ηγετικού ρόλου της χώρας που ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως πρόκειται για τον ηγετικό ρόλο στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΝΑΤΟ και ΕΕ, που θέτουν σε κινδύνους τον ελληνικό λαό. Ανέφερε ακόμα ότι η συμφωνία των Πρεσπών ενισχύσει στα Βαλκάνια το δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ, που αιματοκύλισε λαούς και άλλαξε σύνορα στην περιοχή.

Επιπλέον, όπως είπε, η συμφωνία δεν βάζει τέλος στους αλυτρωτισμούς, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για μελλοντική αξιοποίηση από τους ιμπεριαλιστές. Σχολιάζοντας τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού περί προόδου, έκανε λόγο για δήθεν προοδευτικές συμμαχίες που εφαρμόζουν αντιλαϊκές πολιτικές, που δεν μπορούν να αντιπαλέψουν το φασισμό, τον οποίο τροφοδοτούν. Σημείωσε ότι, πρόοδος δεν είναι η αναπαλαίωση ενός φθαρμένου πολιτικού συστήματος, αντίθετα πρόοδος είναι να είσαι ικανός να αξιοποιήσεις τις δυσκολίες, την αστάθεια του βάρβαρου συστήματος για να ανακόπτεις μαζί με το λαό τα αντιλαϊκά μέτρα, πρόοδος είναι η αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Λεβέντης: Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε για 4 χρόνια τον Καμμένο και τον πετάει σαν λεμονόκουπα

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σχολίασε καυστικά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε υποσχέσεις και παροχές στον λαό έπειτα από 4 χρόνια περικοπών και λιτότητας: “Η κυβέρνηση αναπτύσσει μαι θεωρία ότι έχει κάποια ωραία νομοσχέδια μπροστά της, για τις 120 δόσεις, για τα ασφαλιστικά,… πότε προέκυψαν αυτές οι δυνατότητες; Επί 4 χρόνια ξεζουμίζαμε έναν λαό για να μπορέσουμε τους τελευταίους μήνες να του παρέχουμε φιλί ζωής; Γιατί τον ξεζουμίζαμε αυτόν τον λαό; Εξαντλήσαμε τις αντοχές ενός λαού κι ερχόμαστε και λέμε το ένα το άλλο, υποσχέσεις. Σημαίνει ξήλωμα του πουλόβερ. Και οι ξένοι το φοβούνται ήδη πάνω στην προσπάθεια να γίνει ψηφοθηρία να έχουμε ξήλωμα του πουλόβερ. Δεν είναι τίμιο απέναντι στην κοινωνία επί 4 χρόνια να τη στραγγίζεις και στο μικρό χρονικό διάστημα να την περιθάλπεις, πήγαμε καλά, φύγαμε από τα μνημόνια… Τον απλό κόσμο πάντα ήταν η ώρα να τον φροντίσουμε και στην Ένωση Κεντρώων πιστεύαμε ότι έπρεπε να κάνουν θυσίες οι έχοντες και κατέχοντες προς ανακούφιση των μη εχόντων. Έρχεστε εσείς ψηφοθηρικά και λέτε θα δώσουμε το ένα και το άλλο. Και ταπεινώνετε έναν λαό και έρχεστε τώρα να τον εξαγοράσετε με γελοίους τρόπους”.

Όσον αφορά στο Σκοπιανό είπε: “Πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι επειδή έκανε λάθος ο Καραμανλής το 1977, η Ντόρα και ο Καραμανλής το 2008, άρα νομιμοποιείστε εσείς τα λάθη του παρελθόντος που τα ονομάζετε εθνική γραμμή και λέτε ότι συνεχίζετε την εθνική γραμμή των λαθών του παρελθόντος; Και πάτε να δώσετε λύση που προσβάλλει την τιμή του ελληνικού λαού. Γιατί αν είχατε την ελάχιστη ελπίδα ότι έχετε τον λαό μαζί σας θα κάνατε δημοψήφισμα, αλλά ξέρετε τι θα συμβεί αν κάνετε δημοψήφισμα. Δημιουργείτε ένα αφήγημα ότι σε παλιές μειοδοσίες δημιουργείτε οριστικές λύσεις. Και λέτε θα έχουμε Βόρεια Μακεδονία λες και θα είναι επωφελές για τη χώρα”.

Και πρόσθεσε: “Έκαναν στο γραφείο του Καμμένου ένα αφήγημα ότι θα σκοντάψει στη Βουλή των Σκοπίων, και μετά είπαν θα βρει τους 4 βουλευτές που χρειάζεται…Και είπα εγώ με Αμερικάνους, με Γερμανούς με όλο τον κόσμο από πάνω δεν θα βρει ο Ζάεφ; Απορώ με τον κ. Καμμένο γιατί δεν τον θεωρώ αφελή. Αλήθεια πίστευε ότι θα σκοντάψει στα Σκόπια ο σχεδιασμός; Και όταν ήρθε η ώρα την παραμονή της μειοδοσίας τότε παίρνει τη βαλίτσα του ο κ. Καμμένος αφού άφησε το 70% του κόμματός του στον Τσίπρα. Συνενώθησαν δύο κόμματα να φτιάξουν μια κυβέρνηση και κλέβει ο ένας το 70% των βουλευτών του άλλου. Που η στοιχειώδης εντιμότητα επιβάλλει ο Τσίπρας να απολύσει αμέσως και τους βουλευτές που είναι υπουργοί του Καμμένου. Δηλαδή τον χρησιμοποίησε για 4 χρόνια και τον πετάει σαν λεμονόκουπα; Έτσι φερόμεθα;” υπογράμμισε σχετικά με το “διαζύγιο” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Συνέχισε μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών: “Ο Τσίπρας λέει η Θεσσαλονίκη θα έχει μεγάλη θέση στα Βαλκάνια,κ θα κάνουν τη δουλίτσα τους οι Αμερικάνοι και στο τέλος η υπογραφή Τσίπρα θα είναι αυτή που θα μείνει και όταν εκείνοι θα δρομολογήσουν τα σχέδιά τους για τη Μακεδονία του Αιγαίου να δω πού θα κρύβεστε στην αίθουσα. Μακάρι να αποδειχθώ λάθος και να βγουν όλα καλά για τον κ. Τσίπρα. Εξαπατούν, όμως, άλλη μια φορά την Ελλάδα Αμερικανοί και Γερμανοί”.

“Αυτή Βουλή είναι καλό να τερματίσει το συντομότερο τον βίο της” υπογράμμισε στο τέλος της ομιλίας του και σχολίασε τις δύο κατάρες αυτής της Βουλής, “τον δε Τσίπρα που πλευρίζει βουλευτές για να φτιάξει το 151 τον δε Μητσοτάκη που θέλει πεντακομματική την επόμενη Βουλή και θυσιάζει την Ένωση Κεντρώων αλλά δεν έχει ιδέα τι αντοχή έχει το Κέντρο”. “Γιατί δεν αφήνετε τη Βουλή να συνεδριάσει ήρεμα με διάλογο;” αναρωτήθηκε και ξέσπασε:

“Είπε την άλλη φορά ο Τσίπρας πάω στον λαό, δεν χρειάζομαι Αστυνομία, και είδα πεντακόσιες κλούβες, 10.000 αστυνομικούς, ας βαδίσει στην Τσιμισκή ή στην Εγνατία, με τους αστυνομικούς γύρω του, Πρωθυπουργός είναι αυτός; Και είπε πριν ‘εγώ είμαι ο Πρωθυπουργός, τώρα μιλάω εγώ!’ Μου θύμισε δικτάτορες, λέει ‘εγώ είμαι ο Πρωθυπουργός καθίστε κάτω’, όταν ένας πρωθυπουργός χρειάζεται να κάτσει κάποιους κάτω, είναι λίγο πριν το τέλος του”.

Ο Πάνος Καμμένος δεν μίλησε στη συνεδρίαση της Τρίτης στη Βουλή, ενώ αναμένεται να μιλήσει την Τετάρτη που ολοκληρώνεται η συζήτηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ