Επιμένει στον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων ο Κοτζιάς – «Ναι» με αστερίσκους στον προϋπολογισμό από τον πρώην ΥΠΕΞ

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Στην ανάγκη ελέγχου των μυστικών κονδυλίων επέμεινε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την αποψινή ομιλία του στη Βουλή, την πρώτη μετά από την παραίτησή του από το Υπουργείο.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι δεν νοείται να υπάρχει κρατικός φορέας ο οποίος να χρηματοδοτείται από το δημόσιο και οι δαπάνες του να μην υπόκεινται στον έλεγχο της Βουλής υπενθυμίζοντας ότι πρώτος αυτός με δικό του νομοθέτημα δέχθηκε να ελέγχονται από τη Βουλή τα λεγόμενα “μυστικά κονδύλια” του υπουργείου Εξωτερικών. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι εννοεί τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Μακεδονίας αλλά και την ΕΥΠ.

Με χαρακτηριστικό τρόπο μάλιστα ο κ. Κοτζιάς είπε πως ψηφίζει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης διότι είναι αναπτυξιακός όμως αν η κυβέρνηση δεν δεσμευθεί πως θα φέρει έλεγχο από τη Βουλή όλων των μυστικών κονδυλίων δεν θα ψηφίσει τις απόρρητες δαπάνες αυτών των Υπουργείων.

Καταλήγοντας ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών χωρίς όμως αιχμές στον κ. Καμμένο αλλά με επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.Πηγή ρεπορτάζ: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ