Τοσουνίδης: Η πορεία του κ. Κουίκ ήταν αποκλίνουσα – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο κ. Κουίκ έθεσε εαυτόν εκτός ΑΝΕΛ. Ο καθένας από εμάς αποφασίζει τις κρίσιμες στιγμές σε ποια πλευρά της ιστορίας θα τοποθετηθεί. Η πορεία του κ. Κουίκ το τελευταίο διάστημα ήταν αποκλίνουσα», δήλωσε στον ANT1 ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Συμπλήρωσε όμως ότι «δεν υπάρχουν πειθαρχικά μέτρα, δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Δεν υπάρχει οριστικό γεγονός πειθαρχικής ποινής».

Ερωτηθείς αν αυτό ισχύει και σε άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή του κ. Παπαχριστόπουλου, δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, τονίζοντας πως «δεν θέλω να βάζουμε όλα τα πράγματα στο ίδιο τσουβάλι».

Στο ερώτημα αν η αρχική χθεσινή δήλωση του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ότι θα παραιτηθεί όταν η Συμφωνία των Πρεσπών περάσει από τη Βουλή της ΠΓΔΜ έγινε εκ παραδρομής και ισχύει η διόρθωση ότι η παραίτηση θα γίνει όταν η Συμφωνία φτάσει στην Αθήνα, ο κ. Τοσουνίδης είπε ότι «παίζουμε με τις λέξεις» για να συμπληρώσει ότι «άλλες πολιτικές δυνάμεις κρύβονται».

Τέλος υποστήριξε ότι όσο και να προσπαθούν να ερμηνεύσουν την στάση των ΑΝΕΛ, αυτή είναι ξεκάθαρη, «αποχωρούμε από τις κυβερνητικές θέσεις και την κυβερνητική πλειοψηφία, όταν η Συμφωνία των Πρεσπών, έρθει προς ψήφιση».

σχολίασε κι εσύ