Μπακογιάννης στον Realfm 97,8: Ο Δήμαρχος πρέπει να κάνει ιδεολογικές υπερβάσεις

“Η Αθήνα είναι αντικειμενικά η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν άνθρωπο σαν και εμένα που έχει αφοσιωθεί στην αυτοδιοίκηση εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, έναν άνθρωπο που πιστεύει πραγματικά ότι μπορούμε να φέρουμε τα πράγματα ανάποδα και να αλλάξουμε αυτή την πόλη”, είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε παραδοθεί σε αυτή την πόλη, ότι είμαστε στη λογική ‘εντάξει δεν γίνεται, έτσι είναι η Αθήνα, έτσι είναι η Ελλάδα, τίποτα δεν αλλάζει’. Αυτή η παραίτηση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για όλους εμάς” σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε:

“Η πραγματικότητα είναι ότι ο αυτοδιοικητικός μπορεί να κάνει πάρα πολλά. Βεβαίως, θα πρέπει να μπει και σε μία λογική πολλές φορές του να υπερβαίνει αρμοδιότητες, να μην στέκεται απλώς στο γράμμα του νόμου, αλλά να βγαίνει μπροστά να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να λειτουργεί ακτιβιστικά… Ο δήμαρχος μπορεί και πρέπει να κάνει υπερβάσεις και ιδεολογικές και πολιτικές. Να μην μπαίνει σε μία λογική το να κάνει τον ‘νεροκουβαλητή’ στα κόμματα, να μην παίζει μικροπολιτικά ή μικροκομματικά παιχνίδια και να βγαίνει μπροστά και να είναι όσο περισσότερο γίνεται μέσα στην κοινωνία”.

“Η Αθήνα έχει επτά δημοτικά διαμερίσματα και ατελείωτες γειτονιές. Η Αθήνα είναι οι γειτονιές της συνολικά. Για να μπορέσεις να τη δουλέψεις πρέπει να τη ζήσεις από κάτω προς τα πάνω. Εγώ κάθε μέρα βγαίνω έξω και είμαι στις γειτονιές… Εμείς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος είμαστε μία παράταξη η οποία είναι υπερκομματική, έχουμε μέσα όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Έχουμε πει ότι στις εθνικές εκλογές μπορεί να ψηφίζουμε διαφορετικά αλλά στην αυτοδιοίκηση είμαστε όλοι παρέα. Αυτό το έχουμε καταφέρει γιατί έχουμε χτίσει στον δικό μας μικρόκοσμο έναν νέο πολιτικό πολιτισμό. Εγώ αυτόν τον διαφορετικό, αυτόν τον νέο πολιτικό πολιτισμό θέλω να τον φέρω και στον Δήμο της Αθήνας. Να μάθουμε επιτέλους να συνεννοούμαστε, να συνεργαζόμαστε, να μάθουμε ότι η επιτυχία ή η αποτυχία ενός δήμου δεν είναι επιτυχία ή αποτυχία μόνου του δημάρχου είναι όλου του συμβουλίου”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης.

“Στις εκλογές της αυτοδιοίκησης δεν χωράει η λογική της κεντρικής πολιτικής σκηνής που θέλει την αντιπαράθεση και τη σύγκρουση. Εμείς δεν πρέπει να πάμε στην τοξικότητα, στην πόλωση”, σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ