Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Είστε ο αρχιερέας των fake news – ΒΙΝΤΕΟ

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη δευτερολογία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκείνος που παράγει fake news στο ελληνικό Κοινοβούλιο: “Δεν ντρέπεστε;” αναρωτήθηκε και πρόσθεσε “είστε o αρχιερέας των fake news”.

Απαντώντας στον Πρωθυπουργό για τα θέματα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε: «Ζημιώσατε ή όχι το πρώτο εξάμηνο του 2015 την οικονομία κατά 100 δισ.; Δεν το είπαμε εμείς, ο κ. Ρέγκλινγκ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί το είπαν. Σας θυμούνται όλοι κ. Τσίπρα στις πλατείες της οργής. Τότε οι πολίτες ήταν καλοί, τώρα που διαμαρτύρονται για το Σκοπιανό είναι φασίστες; Όλοι θυμούνται ότι θα καταργούσατε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο. Το τρίτο μνημόνιο που υπογράψατε ήταν αχρείαστο. Στο mail Χαρδούβελη η διαφορά ήταν 1,5 δισ. αλλά εσείς πήρατε μέτρα 11 δισ. Οι τράπεζες έχασαν το 99% της αξίας τους από τα καμώματα τα δικά σας και του κ. Βαρουφάκη. Η ζημιά στις τράπεζες είναι διαρκής… Εσείς δεν είπατε ότι είχατε αυταπάτες; Πότε είδατε το φως το αληθινό, όταν κάνατε ένα ψεύτικο και κάλπικο δημοψήφισμα και μετά πήγατε ικέτης στην κ. Μέρκελ για να σας δώσει ένα τρίτο μνημόνιο;».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του Πρωθυπουργού για το παλιό πολιτικό σύστημα παρέθεσε τα ονόματα των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο κ. Κοτζιάς, ο κ. Κουρουμπλής, ο κ. Σπίρτζης, Μάρκος Μπόλαρης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Πάνος Καμμένος η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. «Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για το παλιό και το νέο κ. Τσίπρα κοιταχτείτε καλύτερα στα υπουργικά γραφεία» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «στο πρόσωπό σας ενσαρκώνονται οι τακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος».

Αναρωτήθηκε ακόμη, ρητορικά, «γιατί επαναφέρατε εσείς τη συζήτηση στα θέματα της σκανδαλολογίας» και συνέχισε αναφερόμενος στο θέμα Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ: «Ασκήθηκε ή όχι ποινική δίωξη στον κ. Κιτσάκο, αυξήθηκαν ή όχι τα χρέη της εταιρείας στην ΔΕΠΑ;».

Για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ επανέλαβε «εκεί που όλοι οι άλλοι είπαν όχι, εσείς είπατε ναι κ. Τσίπρα, εσείς εκχωρήσατε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα και όχι ιθαγένεια. Αυτά υπογράψατε. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο κ. Ζάεφ λέει ότι καταφέραμε και κερδίσαμε αυτά που οι προηγούμενοι δεν μας είχαν δώσει; Όταν μιλάτε για τις συγκεντρώσεις να είσαστε πιο προσεκτικός γιατί εσείς εκμεταλλευτήκατε το κύμα της οργής».

Και πρόσθεσε: «Το θέμα της ονομασίας και της γλώσσας δεν αφορά μόνο κάποιες ακραίες δυνάμεις. Εμείς από την αρχή καταδικάσαμε τον εθνικισμό και τον φασισμό και τη βία από όπου κι αν προέρχεται… Εσείς κυβερνάτε με τον κ. Καμμένο και ζητάτε τα ρέστα από εμάς; Έχετε βάλει την κοινωνία απέναντι. Αν θέλετε κάνετε εκλογές πριν φέρετε τη συμφωνία στη Βουλή και εκεί θα πάρετε την απάντηση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ