Ξυδάκης στον Realfm 97,8: Εάν χρειαστεί νέα πλειοψηφία νομίζω ότι θα επιχειρηθεί και θα βρεθεί

“Η συμφωνία δεν πιστοποιεί καμία δήλωση και καμία τοποθέτηση. Το θέμα είναι τι θέλει η κυβέρνηση και τι μπορεί η Ελλάδα να πετύχει πάνω σε ένα διμερές διπλωματικό πλαίσιο συμβίωσης και συνεργασίας” είπε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Ερωτηθείς γιατί έχει τεθεί θέμα για τον κ. Θεοδωράκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: “Δεν ετέθη από εμάς. Νομίζω ότι αυτές τις μέρες υπήρξε μία κινητικότητα και από βουλευτές του Ποταμιού οι οποίοι φέρονται να βρίσκονται ήδη με το ένα πόδι ή και με τα δύο στη ΝΔ. Συγκεκριμένα για τη συμφωνία υπήρξαν βουλευτές οι οποίοι και δια τοποθετήσεων δημοσίων είχαν πει ότι εμείς θεωρούμε αυτή τη συμφωνία καλή, εθνικά επωφελή και θα τη στηρίξουμε. Εγώ νομίζω ότι το 151 θα υπάρξει και ότι αυτή η συμφωνία με όλες τις δυσκολίες της θα περάσει και θα βάλει την Ελλάδα σε μία άλλη εποχή στα Βαλκάνια” και πρόσθεσε:

“Μπορεί να τεθεί θέμα για την κυβερνητική πλειοψηφία και θα υπερνικηθεί και αυτό. Εάν χρειαστεί καινούργια πλειοψηφία νομίζω ότι θα επιχειρηθεί και νομίζω ότι θα βρεθεί. Έχουμε ανάγκη σαν χώρα ακόμη μία περίοδο να στρώσει η οικονομία, να εδραιωθούν αυτές οι προσδοκίες, υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα και στο εξωτερικό. Μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δεν βοηθάει γενικά και στην οικονομία και στην κοινωνία”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ